Shopping cart
€0.00

SDEN 1 Wijnvignet

SDEN1, ook wel het Wijnvignet genoemd, is een goede eerste stap wanneer je meer wilt weten over wijn. Na twee cursusavonden beschik je over toepasbare basiskennis; handig wanneerje bijvoorbeeld in een restaurant zit en de wijnkaart gepresenteerd wordt of als je een fles zoekt in je favoriete wijnwinkel.

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

De eerste avond leer je hoe witte- en mousserende wijnen worden gemaakt. De tweede avond bespreken we de verschillende productieprocessen van rosé en rode wijnen. Beide avonden staat proeven centraal, en ligt daar ook de focus op. Je proeft minimaal zeven wijnen per avond uit verschillende landen en gebieden. Dit geeft je een compleet beeld van de verscheidenheid aan druivenrassen en de verschillende klimaten en wijnstreken.

Wil je na de cursus Wijnvignet verder? Dan bieden we ook SDEN 2 cursussen aan. Scrol naar beneden voor data en meer informatie over beide wijncursussen.

SDEN 2 ‘Ik Weet Meer Van Wijn’

Tijdens de SDEN2 cursus leer je in vijf avonden verschillende wijnstreken kennen, door middel van het proeven van wijn. Gemiddeld proef je zeven wijnen per avond.

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

De eerste avond staat in het teken van Frankrijk. We behandelen het oosten van Frankrijk; de streken Champagne, Elzas, Bourgogne, Rhône, Languedoc en Roussillon. We bespreken uitgebreid hoe je goed kunt proeven en aan de hand van een proefformulier beoordelen we elke wijn afzonderlijk op kleur, geur, en smaak. Deze avond leer je ook hoe mousserende- en witte wijnen gemaakt worden, en staan we stil bij de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden in de wijngaard gedurende het jaar.

De tweede avond bespreken we eerst het westen van Frankrijk: de Loire en Bordeaux. Om vervolgens Oceanië en Zuid-Afrika te behandelen. Verder leer je op de tweede avond hoe rode wijn gemaakt wordt.

Op de derde avond starten we in Duitsland en Oostenrijk, om vervolgens de oceaan over te gaan naar Chili en Argentinië, en in Californië te eindigen. ‘The Judgment of Paris’ wordt besproken en je leert hoe rosé gemaakt wordt.

Tijdens de vierde avond reizen we af naar het zuiden van Europa en komen Italië, Spanje, en Portugal aan bod. Daarnaast bespreken we onder andere de verschillende schenktemperaturen van verschillende wijnen.

De cursus sluiten we bijzonder af met een wijn spijs avond op de laatste en vijfde cursusavond. Twee wijnen zullen we telkens combineren met een amuse. Welke wijn er het beste bij past, zal vervolgens blijken. Alle zintuigen zullen dus flink aan het werk worden gezet.

Kortom, een leerzame, maar ook een hele leuke cursus. Meld je aan via info@kwestievansmaak.nl. De kosten zijn € 260,- inclusief wijn- en spijsavond, exclusief cursusboek en examen. Elke cursusavond begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:30 uur.

Wijncursus ‘Ik weet meer van Wijn’ SDEN2 niveau

Woensdag 12 en 19 april en 10, 17 en 24 mei | 20:00 – 22:30 uur | De kosten voor deze cursus zijn €260,- (inclusief wijn- en spijs avond, prijs exclusief cursusboek en examen)

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.