Shopping cart
€0.00

SDEN 1 Wijnvignet

SDEN1 ook wel het Wijnvignet genoemd is een goede eerste stap voor als je meer wilt weten over wijn. Na twee cursusavonden beschik je over toepasbare basiskennis als je in een restaurant zit en de wijnkaart gepresenteerd wordt of als je een fles zoekt in je favoriete wijnwinkel. Wil je na de cursus Wijnvignet verder? Dan bieden we ook SDEN 2 cursussen aan. Scrol naar beneden voor data en meer informatie over beide wijncursussen.

Wijncursus “WijnvignetSDEN 1 niveau
Woensdag 31 augustus en 7 september | 20:00 – 22:30 uur
€90,- (prijs exclusief cursusboek en examen)

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

Wijncursus “WijnvignetSDEN 1 niveau
Vrijdag 11 en 18 november | 20:00 – 22:30 uur
€90,- (prijs exclusief cursusboek en examen)

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

Cursus ter voorbereiding van het examen voor SDEN 1 Wijnvignet, en/of twee super leuke avonden samen met andere wijnliefhebbers. Laagdrempelige introductie in de wereld van wijn. Geen voorkennis nodig. Klik hier om je op te geven.

SDEN 2 ‘Opstap naar de Wijn’

“Hoe kan ik het best wijn proeven? Waar kan ik Sauvignon Blanc aan herkennen? Wat zijn de belangrijkste wijngebieden van Italië? Hoe wordt er in Australië wijn gemaakt? Hoe maak ik een goede keus op de wijnkaart in een restaurant?” Deze vragen worden o.a. beantwoord in de wijncursus. Verder leer je hoe je technisch moet proeven en besteden we veel aandacht aan het herkennen van geuren & smaken en hoe deze zijn ontstaan. Dit ontdekken we door vooral veel te proeven. Daarnaast behandelen we de basistheorie aan de hand van het boek “Ik weet meer van wijn”. Plezier en laagdrempeligheid staan voorop tijdens deze cursus.

De wijncursus beslaat 5 avonden. En duurt van 20.00 uur tot 22.30 uur, de eerste avond duurt een half uur langer door de introductie.

Wijncursus ‘Opstap naar de Wijn’ SDEN2 niveau | 20:00 – 22:30 uur

Cursus ter voorbereiding van het examen voor SDEN 2 Wijnoorkonde en/of vijf super leuke avonden te hebben samen met wijnliefhebbers. De kosten voor deze cursus zijn €225,- (inclusief wijn- en spijs avond, prijs exclusief cursusboek en examen)

Wijncursus ‘Opstap naar de Wijn’ SDEN2 niveau

Vrijdag 16, 23 en 30 september, 7 en 14 oktober | 20:00 – 22:30 uur

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

Wijncursus ‘Opstap naar de Wijn’ SDEN2 niveau

Donderdag 3, 10, 17 en 24 november, 1 december | 20:00 – 22:30 uur

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

Cursusavonden

Op de eerste cursusavond zullen we feestelijk beginnen met het sabreren van Champagne, vervolgens zullen we de basisbeginselen van technisch wijnproeven bespreken en dan duiken we drie Franse gebieden in (Champagne, Bourgogne en de Elzas) en proeven we wijnen uit deze streken samen met diverse lekkernijen bijpassend bij de wijnen. Op de tweede cursusavond zullen we onze reis door Frankrijk vervolgen door de gebieden Bordeaux, Loire en Sud-Ouest. Ook zullen we aandacht besteden aan hoe wijn gemaakt wordt (het vinificatie proces). Vervolgens proeven en bespreken we Zuid-Afrika en Oceanië (Australië en Nieuw Zeeland). We sluiten deze avond af met een edel zoete wijn uit de Bordeaux streek. Op de derde cursusavond behandelen we de laatste wijngebieden uit Frankrijk (Languedoc, Roussillon en de Provence) en de landen Spanje en Portugal. Uit Portugal zullen de (versterkte) wijnen Vinho Verde en Port natuurlijk niet ontbreken en hoewel Spanje bekend staat om hun rode wijnen (Tempranillo en Garnacha) zullen wij deze avond ook een hele bijzondere witte wijn proeven. Op de vierde cursusavond behandelen we o.a. het fantastische wijnland Duitsland en proeven we de koningin onder de druiven, de Riesling. Vervolgens gaan we via Oostenrijk (Grüner Veltliner) naar Italië en proeven we een klassieke Sangiovese. Daarna maken we een reis naar Zuid Amerika, waar we een moderne Malbec zullen ervaren en bespreken. We sluiten af met een zoete verrassing uit Europa. De laatste en vijfde cursus avond sluiten we af met een wijn en spijs avond. Twee wijnen zullen we telkens combineren met een amuse, welke wijn er het beste bij past zal vervolgens blijken. Deze avond wordt als de leukste avond ervaren en zullen alle zintuigen flink aan het werk worden gezet. Kortom, een hele leuke cursus en er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Meld je aan via info@kwestievansmaak.nl. De kosten zijn € 225.- en elke cursusavond begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:30 uur.