Shopping cart
€0.00

Wijncursus SDEN 1 ‘Ik weet wat van wijn’

De kosten voor deze cursus zijn €105,- per persoon (prijs exclusief cursusboek €9,95 en online examen €15,-).

Ontdek de geheimen van de wijnwereld en proef heerlijke wijnen uit verschillende landen en gebieden. Tijdens de eerste avond van de wijncursus leer je hoe witte- en mousserende wijnen worden gemaakt.

Op de tweede avond bespreken we de verschillende productieprocessen van rosé en rode wijnen. Op beide avonden staat proeven centraal, en ligt daar ook de focus op. Je proeft minimaal zeven wijnen per avond uit verschillende landen en gebieden. Dit geeft je een compleet beeld van de verscheidenheid aan druivenrassen en de verschillende klimaten en wijnstreken.

Schrijf je nu in voor de wijncursus bij Kwestie van Smaak in Utrecht en ontdek de fascinerende wereld van wijn!

Klik hier om je op te geven voor onze SDEN 1 wijncursus. We horen graag in welke periode je wil deelnemen. Vinoloog Ezra Lesimanuaja is je leraar en kijkt uit naar je komst.

Vrijdag 13 en 27 september 2024 | 20:00 – 22:30 uur

Vrijdag 8 en 22 november 2024 | 20:00 – 22:30 uur

Wil je na de cursus Wijnvignet verder? Dan bieden we ook SDEN 2 cursussen aan in ons proeflokaal in Utrecht. Scrol naar beneden voor data en meer informatie over deze wijncursus.

Wijncursus SDEN 2 ‘Ik weet meer van Wijn’

De kosten voor deze cursus zijn €260,- per persoon (inclusief wijn- en spijs avond, exclusief het examen (€90,- bij de wijnacademie) en het lesboek “Ik weet meer van wijn” (€45,95, bij ons verkrijgbaar).

Ben je een beginnende wijnliefhebber of werkzaam in de horeca en wil je je kennis over wijn uitbreiden? Dan is de Wijncursus SDEN 2 van Kwestie van Smaak iets voor jou. Deze cursus is bedoeld om je kennis te laten maken met de belangrijkste wijngebieden en technieken van het wijnproeven. Je leert de belangrijkste wijntermen en proeft per avond 7 wijnen. Na vijf avonden kan je je kennis testen met het landelijk erkende examen SDEN2.

De cursus wordt gegeven in vijf avonden van 20.00 tot 22.30 uur. Je maakt kennis met de diverse smaken van wijn, de belangrijkste wijngebieden en technieken van het wijnproeven. De wijnen die je proeft zijn geselecteerd door Vinoloog Ezra Lesimanuaja en passen bij de thema’s van de avond. Hij leert je ook veel over wijn-spijscombinaties, we sluiten de cursus af met onze legendarische wijn-spijs avond.

Schrijf je nu in voor de Wijncursus SDEN 2 in Utrecht en ontdek de wereld van wijn! Ezra kijkt uit naar je inschrijving.

Klik hier om je op te geven voor onze SDEN 2 wijncursus. We horen graag in welke periode je wil deelnemen.

Maandag 2, 9, 16, 23 en 30 september 2024 | 20:00 – 22:30 uur

Maandag 4, 11, 18, 25 november en 2 december 2024 | 20:00 – 22:30 uur