Shopping cart
€0.00

Wijncursus SDEN 1 Wijnvignet

De kosten voor deze cursus zijn €105,- per persoon (prijs exclusief cursusboek en examen).

Reeds volgeboekt – Vrijdag 27 oktober en 3 november 2023 | 20:00 – 22:30 uur

Vrijdag 12 en 26 januari 2024 | 20:00 – 22:30 uur

Vrijdag 1 en 8 maart 2024 | 20:00 – 22:30 uur

De eerste avond leer je hoe witte- en mousserende wijnen worden gemaakt. De tweede avond bespreken we de verschillende productieprocessen van rosé en rode wijnen. Beide avonden staat proeven centraal, en ligt daar ook de focus op. Je proeft minimaal zeven wijnen per avond uit verschillende landen en gebieden. Dit geeft je een compleet beeld van de verscheidenheid aan druivenrassen en de verschillende klimaten en wijnstreken.

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

Wil je na de cursus Wijnvignet verder? Dan bieden we ook SDEN 2 cursussen aan. Scrol naar beneden voor data en meer informatie over beide wijncursussen.

 

SDEN 2 ‘Ik Weet Meer Van Wijn’

De kosten voor deze cursus zijn €260,- per persoon (inclusief wijn- en spijs avond, prijs exclusief cursusboek en examen).

Reeds volgeboekt – Donderdag 2, 9, 16, 23 en 30 november 2023 | 20:00 – 22:30 uur

Maandag 26 februari, 4, 11, 18 en 25 maart 2024 | 20:00 – 22:30 uur

Ontdek de fascinerende wereld van wijn tijdens onze boeiende cursus SDEN2! In vijf avonden dompelen we je onder in verschillende wijnstreken, waarbij je de kans krijgt om heerlijke wijnen te proeven. Bereid je voor op een smaakvolle reis, waarbij je gemiddeld zeven wijnen per avond zult proeven.

De eerste avond staat volledig in het teken van Frankrijk. We verkennen het oosten van dit en ontdekken de wijnstreken Champagne, Elzas, Bourgogne, Rhône, Languedoc en Roussillon. Tijdens deze avond leer je alles over de kunst van het proeven. Met behulp van een proefformulier beoordelen we elke wijn op zijn kleur, geur en smaak. Bovendien duiken we in de wereld van mousserende en witte wijnen, en ontdekken we de verschillende facetten van de wijnbouw gedurende het jaar.

Op de tweede avond breiden we onze kennis uit naar het westen van Frankrijk, waar we de Loire en Bordeaux verkennen. Vervolgens steken we de oceaan over naar Oceanië en Zuid-Afrika. Op deze avond verdiepen we ons ook in het maak proces van rode wijn.

De derde avond nemen we je mee op een internationale ontdekkingsreis. We starten in Duitsland en Oostenrijk, om vervolgens verder te gaan naar de wijnlanden Chili en Argentinië. We eindigen deze avond in het zonnige Californië, waar we onder andere ‘The Judgment of Paris’ bespreken. Bovendien leer je alles over de productie van rosé.

Tijdens de vierde avond zakken we af naar het zuiden van Europa en ontdekken we de rijke wijntradities van Italië, Spanje en Portugal. Daarnaast duiken we in details, zoals de juiste serveertemperaturen voor verschillende wijnen.

Als afsluiting van de cursus verwelkomen we je op de vijfde en laatste avond voor een leerzame wijn- en spijservaring. We combineren twee wijnen telkens met een heerlijke amuse en ontdekken samen welke combinaties het beste samengaan. Laat je zintuigen verwennen en geniet van deze bijzondere ervaring.

Kortom, onze cursus is niet alleen ontzettend leerzaam, maar ook ontzettend leuk! Aanmelden kan via info@kwestievansmaak.nl. De kosten voor de cursus bedragen €260,-. Elke cursusavond begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:30 uur. Mis deze unieke kans niet om je passie voor wijn te verdiepen!

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.