Shopping cart
€0.00

“Hoe kan ik het best wijn proeven? Waar kan ik Sauvignon Blanc aan herkennen? Wat zijn de belangrijkste wijngebieden van Italië? Hoe wordt er in Australië wijn gemaakt? Hoe maak ik een goede keus op de wijnkaart in een restaurant?” Deze vragen worden o.a. beantwoord in de wijncursus. Verder leer je hoe je technisch moet proeven en besteden we veel aandacht aan het herkennen van geuren & smaken en hoe deze zijn ontstaan. Dit ontdekken we door vooral veel te proeven. Daarnaast behandelen we de basistheorie aan de hand van het boek “Op stap naar de wijn” van Michel van Tuyl. Plezier en laagdrempeligheid staan voorop tijdens deze cursus.

De wijncursus beslaat 5 avonden. En duurt van 20.00 uur tot 22.30 uur, de eerste avond duurt een half uur langer door de introductie.

Cursus september/oktober:

Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2
We verwachten in september en oktober 2021 op 5 donderdagen van 20:00 – 22:30 uur weer onze wijncursus te herstarten.

Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2 (SWEN 2)
€ 195,- p.p. (inclusief wijn- en spijs avond, prijs exclusief cursusboek)

Er is reeds veel interesse. Stuur een mailtje om op de reservelijst te komen: info@kwestievansmaak.nl

Cursus november/december:

Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2
We verwachten in november en december 2021 op 5 donderdagen van 20:00 – 22:30 uur weer onze wijncursus te herstarten.

Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2 (SWEN 2)
€ 195,- p.p. (inclusief wijn- en spijs avond, prijs exclusief cursusboek)

Er is reeds veel interesse. Stuur een mailtje om op de geinteresseerde lijst te komen: info@kwestievansmaak.nl

Een wijncursus, maar wat houdt dit in? 5 leuke en leerzame avonden met veel wijn en lekkernijen;

Cursusavonden

Op de eerste cursusavond zullen we feestelijk beginnen met het sabreren van Champagne, vervolgens zullen we de basisbeginselen van technisch wijnproeven bespreken en dan duiken we drie Franse gebieden in (Champagne, Bourgogne en de Elzas) en proeven we wijnen uit deze streken samen met diverse lekkernijen bijpassend bij de wijnen.

Op de tweede cursusavond zullen we onze reis door Frankrijk vervolgen door de gebieden Bordeaux, Loire en Sud-Ouest. Ook zullen we aandacht besteden aan hoe wijn gemaakt wordt (het vinificatie proces). Vervolgens proeven en bespreken we Zuid-Afrika en Oceanië (Australië en Nieuw Zeeland). We sluiten deze avond af met een edel zoete wijn uit de Bordeaux streek.

Op de derde cursusavond behandelen we de laatste wijngebieden uit Frankrijk (Languedoc, Roussillon en de Provence) en de landen Spanje en Portugal. Uit Portugal zullen de (versterkte) wijnen Vinho Verde en Port natuurlijk niet ontbreken en hoewel Spanje bekend staat om hun rode wijnen (Tempranillo en Garnacha) zullen wij deze avond ook een hele bijzondere witte wijn proeven.

Op de vierde cursusavond behandelen we o.a. het fantastische wijnland Duitsland en proeven we de koningin onder de druiven, de Riesling. Vervolgens gaan we via Oostenrijk (Grüner Veltliner) naar Italië en proeven we een klassieke Sangiovese. Daarna maken we een reis naar Zuid Amerika, waar we een moderne Malbec zullen ervaren en bespreken. We sluiten af met een zoete verrassing uit Europa.

De laatste en vijfde cursus avond sluiten we af met een wijn en spijs avond. Twee wijnen zullen we telkens combineren met een amuse, welke wijn er het beste bij past zal vervolgens blijken. Deze avond wordt als de leukste avond ervaren en zullen alle zintuigen flink aan het werk worden gezet.

Kortom, een hele leuke cursus en er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Meld je aan via info@kwestievansmaak.nl. De kosten zijn € 195.- en elke cursusavond begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:30 uur.


Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2  (€ 195,- p.p.)
(prijs exclusief cursusboek).
Er is reeds veel interesse. Stuur een mailtje om op de geinteresseerde lijst te komen: info@kwestievansmaak.nl

Meld je aan via mail:

info@kwestievansmaak.nl

Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2