Shopping cart
€0.00

Sushi & Godello

De Wijn & Spijs combinatie van de maand:

Godello uit Spanje met Sushi

Wijnsuggestie:  Gaba do Xil Godello, Valdeorras Spanje, Telmo Rodriquez (Normaal €10,- | 5+1 actie | Per fles €8,35)

Waarom: Omdat de verleidelijke geur van witte bloemen, kruidigheid, gedroogd wit fruit en honing goed past bij de complexe volle smaak van de sushi. In de afdronk is de wijn mooi droog met een toets van rijp geel fruit, amandelen en mineraliteit.

Recept:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de rijst af en meng dan door de rijst een scheutje sushi azijn. Hierdoor wordt de rijst plakkerig.

Leg nu 1 vel sushi zeewier op het bamboe sushi matje en verdeel hier aan de kant die naar je toe ligt ongeveer 1 cm rijst overheen.

Verdeel hierover nu wat zalm reepjes (niet te veel) en rol met het bamboe matje dan een stevige sushi rol.

Maak een koksmes een beetje vochtig en snij mooie sushi’s uit de sushi rol.

Doe het zelfde met andere ingrediënten, zoals tonijn en omelet bijvoorbeeld.

Hak verse gember klein en doe een heel klein beetje gember op elke sushi.

Voordat je de sushi opeet een beetje sojasaus erin laten druppen. Misschien wat wasabi (Pasop pittig)

Eet smakelijk!

Video:

Sushi Rol | Binnenste Buiten Techniek:

http://www.smulweb.tv/483/video/sushi

Wijn & Spijs

Laat een reactie achter

Vorig blogbericht
Kwestie van Smaak
Volgend blogbericht
Sushi & Godello