Proeverij

“Hoe proef ik whisky? Welke wijn past bij welk gerecht? Hoe ontstaat de rokerige geur in whisky? Waarom slurpen mensen bij het wijnproeven? Wat is mijn smaak? Met welke wijn begin ik het diner? Waarom hangen er tranen aan mijn whiskyglas?”

Laat je inspireren en kom langs op één van onze proeverijen in het centrum van Utrecht! Ontdek samen met “De Kwestie” de vele karakters in de werelden van Wijn & Whisky

Aanmelden kan door ons een mail te sturen naar info@kwestievansmaak.nl met datum, naam proeverij en het totaal aantal personen die je wil inschrijven.

Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2

5, 12, 19 en 26 september en 3 oktober 2019 op 5 donderdagen van 20:00 – 22:30 uur
Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2 (SWEN 2)
€ 195,- p.p. (inclusief wijn en spijs avond)

info@kwestievansmaak.nl

(prijs exclusief cursusboek)

Vrijdag 6 september van 20:00 – 22:00 uur
Wijn- en Spijsproeverij (€ 32,50- p.p.)
(Zet je smaakpapillen volop aan het werk, en combineer heerlijke wijnen met de mooiste amuses.)

info@kwestievansmaak.nl

Vrijdag 13 september van 20:00 – 22:00 uur
Whiskyproeverij “Barrel aged beer & Whisky “ (€ 35,- p.p.)
(De laatste jaren worden steeds meer bieren gerijpt op oude whiskyvaten, met als gevolg nog rijkere smaken en complexiteit. Op deze avond proef je drie barrel aged bieren, gerijpt op verschillende whiskyvaten. Na elk bier proef je ook een whisky van de producent van het originele vat)

(nog twee plaatsen beschikbaar)

info@kwestievansmaak.nl

Zaterdag 14 september vanaf 14:00 uur
H E : L E E N | Expeditie Rotsoord (gratis entree)
De Helling en LE:EN transformeren weer tot HE:LEEN en presenteren Expeditie Rotsoord 2019! Bij ons een openproeverij met live jazzmuziek.

Zaterdag 28 september van 13:00 – 17:00 uur
Around the world with wine (gratis entree)
Deze wijnreis leid je door verschillende landen zoals Spanje (cavaproducent Agustí Torelló Mata), Zuid-Afrika (Jordan Winery), Australië (Geoff Merrill) en onze nieuwste aanwinst Bodegas Volcanes uit Chili. Ook het Italiaanse wijnhuis Geografico uit Toscane komt langs om hun wijnen te laten proeven.

Vrijdag 11 oktober van 20:00 – 22:00 uur
Wijnproeverij “Bella Italia” (€ 27,50 p.p.)
(La dolce vita, ervaar een avond met heerlijke Italiaanse wijnen en lekkernijen. Reis met ons mee van noord naar zuid Italië, proef zes wijnen met bijpassende Antipasti)

info@kwestievansmaak.nl

Vrijdag 18 oktober van 20:00 – 22:00 uur
Whiskyproeverij “Tour of Scotland” (€ 35,- p.p.)
(Proef op deze avond vijf Single Malt whisky’s uit vijf verschillende gebieden uit het meest spannende whiskyland van de wereld volgens vele liefhebbers. Geniet van een leuke en leerzame avond met heerlijke whisky’s en diverse lekkernijen.)

info@kwestievansmaak.nl

Wijn en whiskyhandel Kwestie van Smaak in het centrum van Utrecht heeft een zeer bijzonder assortiment aan wijnen en whisky’s in elke prijsklasse. Zorgvuldig samengesteld door vinoloog & liquorist Alexander van der Linden.