Shopping cart
€0.00

“Hoe proef ik whisky? Welke wijn past bij welk gerecht? Hoe ontstaat de rokerige geur in whisky? Waarom slurpen mensen bij het wijnproeven? Wat is mijn smaak? Met welke wijn begin ik het diner? Waarom hangen er tranen aan mijn whiskyglas?”

Laat je inspireren en kom langs op één van onze proeverijen in het centrum van Utrecht! Ontdek samen met “De Kwestie” de vele karakters in de werelden van Wijn & Whisky

Aanmelden kan door ons een mail te sturen naar info@kwestievansmaak.nl met datum, naam proeverij en het totaal aantal personen die je wil inschrijven.

In deze tijden van corona is alles anders. Door de maatregelen zijn veel van onze proeverijen volgeboekt of hebben we ze zelfs moeten annuleren. Om jullie toch een leuke avond te bezorgen, hebben we twee whiskyproeverijen opgenomen en online beschikbaar gesteld. Met een proefpakket van 5 verschillende whisky’s kun je op eigen gelegenheid, en bijvoorbeeld ook met vrienden op afstand, deze proeverijen volgen. Meer informatie over de proeverijen is te lezen via de links hieronder:

Geannuleerd Vrijdag 20 november van 20:00 – 22:00 uur
Wijnproeverij “New World” (€ 27,50 p.p.)

Op deze avond gaan we wijnen proeven uit de “nieuwe wereld”, oftewel de interessante wijnlanden buiten Europa. Frisse Nieuw-Zeelandse wijnen worden afgewisseld met Argentijnse blockbusters. Geniet van de wijnen in combinatie met diverse bijpassende lekkernijen.

Reeds volgeboekt, stuur een mailtje om op de reservelijst te komen: info@kwestievansmaak.nl

Zaterdag 28 november van 13:00 – 17:00 uur (vrije inloop).

(Geannuleerd wegens de beperkende maatregelen rondom het corona virus)

Wijnmakersfestival “Ontmoet de Wijnmaker”

Ontmoet onze bevriende wijnmakers van onze eigen importen uit o.a. Duitsland (Becker-Landgraf uit Rheinhessen en Rudi Rüttger uit de Pfalz), Oostenrijk (Artisan Wines uit Burgenland), Portugal en Italië proef hun wijnen en luister naar hun inspirerende verhalen.

Vrijdag 11 december van 20:00 – 22:00 uur
Whiskyproeverij “Coastal Maritime whisky’s” (€ 35,- p.p.)

Tijdens deze avond laten we je kennis maken met de whisky’s met maritieme en rokerige invloeden. Afkomstig uit de diverse whiskyeilanden of van distilleerderijen aan de kust gelegen. Geniet van een verrassende en leerzame avond met heerlijke whisky’s en diverse lekkernijen.

Reeds volgeboekt, stuur een mailtje om op de reservelijst te komen: info@kwestievansmaak.nl

Zaterdag 12 december van 20:00 – 22:00 uur
Wijnproeverij “Winterwijnen” (€ 27,50 p.p.)

Op deze avond kom je volledig in winterse sferen door de diverse rijke kruidige witten wijnen en volle rijpe rode wijnen. Een proeverij met een winters randje die je ook al inspiratie zal geven voor de kerst. Bedenk bijvoorbeeld al de ideale kerst wijn & spijs combinatie. Geniet van de wijnen in combinatie met diverse bijpassende lekkernijen.

Reeds volgeboekt, stuur een mailtje om op de reservelijst te komen: info@kwestievansmaak.nl

Donderdag 17 december van 20:00 – 22:00 uur
Whiskyproeverij “The Rare Whisk(e)y Collection” (€ 45,- p.p.)

Wereldwijd worden af en toe gelimiteerde exclusieve whisk(e)y’s gebotteld,
proef op deze avond vijf bijzondere whisk(e)y’s uit onze collectie. Geniet van deze bijzondere whisk(e)y’s in combinatie met diverse lekkernijen.

Reeds volgeboekt, stuur een mailtje om op de reservelijst te komen: info@kwestievansmaak.nl

Dinsdag 29 december  van 20:00 – 22:00 uur
Wijnproeverij “Bubbles Around the World”  (32,50 euro p.p.)

Ervaar bubbels van over de hele wereld
i.c.m. feestelijk hapjes. De ideale afsluitproeverij
van het jaar

Reeds volgeboekt, stuur een mailtje om op de reservelijst te komen: info@kwestievansmaak.nl

Wijn en whiskyhandel Kwestie van Smaak in het centrum van Utrecht heeft een zeer bijzonder assortiment aan wijnen en whisky’s in elke prijsklasse. Zorgvuldig samengesteld door vinoloog & liquorist Alexander van der Linden.

asdd