Shopping cart
€0.00

“Hoe proef ik whisky? Welke wijn past bij welk gerecht? Hoe ontstaat de rokerige geur in whisky? Waarom slurpen mensen bij het wijnproeven? Wat is mijn smaak? Met welke wijn begin ik het diner? Waarom hangen er tranen aan mijn whiskyglas?”

Laat je inspireren en kom langs op één van onze proeverijen in het centrum van Utrecht! Ontdek samen met “De Kwestie” de vele karakters in de werelden van Wijn & Whisky

Aanmelden kan door ons een mail te sturen naar info@kwestievansmaak.nl met datum, naam proeverij en het totaal aantal personen die je wil inschrijven.

Whiskyproeverij “Barrel aged beer & Whisky
Vrijdag 10 februari | 20:00 – 22:00 uur | €40- p.p.

De laatste jaren worden steeds meer bieren gerijpt op oude whiskyvaten, met als gevolg nog rijkere smaken en complexiteit. Op deze avond proef je drie barrel aged bieren, gerijpt op verschillende whiskyvaten. Na elk bier proef je ook een whisky van de producent van het originele vat.

Klik hier om je aan te melden.

Whiskyproeverij “5 types of whisky, Blended, Blended Malt, Rye, Grain & Single Malt
Vrijdag 17 februari | 20:00 – 22:00 uur | €40- p.p.

Veel whiskyliefhebbers vragen zich af wat nou precies de verschillen zijn tussen al de verschillende soorten whisk(e)y. Doe mee aan deze zeer verrassende avond en ontdek je nieuwe favoriet en neem afscheid van vooroordelen. Begeleid door diverse lekkernijen.

Reeds volgeboekt, klik hier om je op te geven voor de resevelijst

Wijncursus “Wijnvignet” SDEN 1 niveau
Woensdag 8 en 15 maart | 20:00 – 22:30 uur
€105,- (prijs exclusief cursusboek en examen)

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

Whiskeyproeverij “St. Patrick’s Day“
Vrijdag 17 maart | 20:00 – 22:00 uur | €40,- p.p.

Ter viering van de internationaal bekende Ierse feestdag schenken wij een aantal mooie whiskey’s, afkomstig uit het schiereiland. De whiskey’s zullen begeleid worden door diverse lekkernijen.

Klik hier om je aan te melden.

Whiskyproeverij “Whisky’s of Asia“
Vrijdag 14 april | 20:00 – 22:00 uur | €40,- p.p.

Op deze avond proef je diverse whisky’s uit het Aziatische continent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Japan en India. Veel smaakvariaties van zachte en fruitige whisky ’s tot kruidige en rokerige whisky’s. Het geheel wordt begeleid door diverse bijpassende lekkernijen.

Klik hier om je aan te melden.

Wijncursus ‘Ik weet meer van wijn’ SDEN2 niveau

Woensdag 12 en 19 april en 10, 17 en 24 mei | 20:00 – 22:30 uur

De kosten voor deze cursus zijn €260,- (inclusief wijn- en spijs avond, prijs exclusief cursusboek en examen)

Klik hier om je op te geven voor deze wijncursus.

Wijn en whiskyhandel Kwestie van Smaak in het centrum van Utrecht heeft een zeer bijzonder assortiment aan wijnen en whisky’s in elke prijsklasse. Zorgvuldig samengesteld door vinoloog & liquorist Alexander van der Linden.