Ardbeg ruimte whisky
Schotse whisky van het merk Ardbeg is drie jaar lang gerijpt in het International Space Station. Het stuurde in 2011 een fles ongerijpte whisky de ruimte in, waar het met 17,227 mijlen per uur rondom de aarde cirkelde. Het experiment werd ondernomen om te kunnen onderzoeken of zwaartekracht van invloed zou zijn op de rijping van whisky.
Er werd zowaar een verschil ontdekt in de Ardbeg ruimte whisky. De ‘terpenen’ in het flesje, die ook op aarde zorgen voor smaak en geur, waren daadwerkelijk beïnvloed door het verschil zwaartekracht. De smaak kwam meer in de buurt van de oude Ardbeg-stijl met tonen van ceder, zoete rook, balsamico azijn, rozijnen, stroop, toffee, vanille en verbrande sinaasappels.
Hier het filmpje van de experts:
Wil je wat meer aardse smaken van Ardbeg proeven? Of zoek naar andere Schotse Single Malt Islay whisky’s:
Laat een reactie achter