Shopping cart
€0.00

Tarón Tempranillo

7.95

Deze tempranillo is een levendige, sappige rode wijn met tonen van rode bes, kers, en een licht kruidige afdronk met een hint van zoethout.

Artikelnummer: 8437008547008 Categorieën: , , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

De druiven voor de wijn zijn afkomstig van 30 jaar oude wijngaarden. De wijn ondergaat een korte malolactische vergisting, waardoor het jonge karakter van de wijn behouden blijft. Dit leidt tot een levendige, sappige wijn met tonen van rode bes, kers, en een licht kruidige afdronk met een hint van zoethout.

De wijn komt het best tot zijn recht wanneer deze licht gekoeld gedronken wordt.

Druivenras: tempranillo

Bodem: kleigrond

Opvoeding: roestvrijstaal

Herkomst: Rioja Alta | Spanje

 

Wijn & Spijs

Het jonge karakter van deze wijn maakt deze wijn een mooie begeleider van gegrilde groente of lichte vleesgerechten.

 

Over Bodegas Tarón

Tarón is het meest noordelijke wijnhuis in de DOCa Rioja. Het gebied, gelegen rond vier kleine dorpen, kent een lange historie met het verbouwen van druiven voor de wijnproductie. In totaal bezit Tarón 700 hectares aan wijngaarden. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 50 jaar.

Het gebied kenmerkt zich door een Atlantisch klimaat met extreme weersomstandigheden die ervoor zorgen dat de druiven niet al te makkelijk groeien. Bovendien behoren een aantal van hun wijngaarden tot de hoogste van de regio, op 700 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor een specifiek karakter van de regio en de druiven. Tarón probeert het karakter van het gebied zo goed mogelijk in hun wijnen terug te laten komen. Zij doen dit door inheemse druivensoorten te gebruiken en door toepassing van een afgewogen combinatie van historische kennis en moderne technologieën.

Tarón Tempranillo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tarón Tempranillo” te beoordelen