Shopping cart
€0.00

Tarón Reserva

16.95

De Reserva is goed uitgebalanceerd met een intens, warme karakter, terwijl de elegantie en sappigheid van de wijn bewaard blijven. De wijn wordt gekarakteriseerd door zacht rood fruit, lichte houttoast, tonen van tabak en lichte kruidigheid, gevolgd door een volle stevige afdronk.

Artikelnummer: 8437008547121 Categorieën: , , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

De druiven voor de Reserva zijn afkomstig van meer dan 70 jaar oude wijngaarden, en worden volgens traditionele methode verwerkt en vergist. Dit proces duurt twee tot drie weken. Na een korte rustperiode rijpt de wijn 18 maanden op vaten van nieuw Amerikaan eiken. Dit wordt opgevolgd door een flesrijping in de kelder van 14 maanden.

De gedeeltelijke hout- en flesrijping zorgt voor een intens, warme karakter, waarbij de elegantie en sappigheid van de wijn bewaard blijven. De wijn wordt gekarakteriseerd door zacht rood fruit, lichte houttoast, tonen van tabak en lichte kruidigheid, gevolgd door een volle stevige afdronk.

Druivenras: 90% tempranillo, 10% mazuelo

Bodem: kleigrond

Opvoeding: nieuw Amerikaans eiken

Herkomst: Rioja Alta | Spanje

 

Wijn & Spijs

Deze wijn combineert goed met een stevig stuk vlees, bijvoorbeeld een stuk lamsvlees of een gegrild stuk rundvlees.

 

Over Bodegas Tarón

Tarón is het meest noordelijke wijnhuis in de DOCa Rioja. Het gebied, gelegen rond vier kleine dorpen, kent een lange historie met het verbouwen van druiven voor de wijnproductie. In totaal bezit Tarón 700 hectares aan wijngaarden. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 50 jaar.

Het gebied kenmerkt zich door een Atlantisch klimaat met extreme weersomstandigheden die ervoor zorgen dat de druiven niet al te makkelijk groeien. Bovendien behoren een aantal van hun wijngaarden tot de hoogste van de regio, op 700 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor een specifiek karakter van de regio en de druiven. Tarón probeert het karakter van het gebied zo goed mogelijk in hun wijnen terug te laten komen. Zij doen dit door inheemse druivensoorten te gebruiken en door toepassing van een afgewogen combinatie van historische kennis en moderne technologieën.

Tarón Reserva

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tarón Reserva” te beoordelen