Shopping cart
€0.00

Tarón Pantocrator

34.95

De Pantocrator bezit een goede balans tussen frisheid en meer complexe ouderingstonen. Je ervaart onder andere zacht rood fruit, peper, tabak, drop, en een licht minerale invloed. Het geheel is intens en elegant, met zijdezachte tannines, en een lang aanhoudende fruitige en kruidige afdronk.

Artikelnummer: 8437008547183 Categorieën: , , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

De Pantocrator is een exclusieve botteling die alleen plaatsvindt tijdens zeer goede wijnjaren. De druiven zijn afkomstig van minimaal 70 jaar oude stokken en worden handmatig geplukt en geselecteerd. De twee druivensoorten worden afzonderlijk van elkaar vergist en ondergaan een eerste rijping van 12 maanden op vaten van Amerikaans eiken. Daarna wordt de wijn geblend en rijpt zij nog 6 maanden op vat. Tot slot rust de wijn 12 maanden in roestvrijstalen tanks voor deze gebotteld wordt.

Ondanks haar leeftijd heeft de wijn haar fruitigheid behouden, wat zorgt voor een goede balans tussen frisheid en meer complexe ouderingstonen. Je ervaart onder andere zacht rood fruit, peper, tabak, drop, en een licht minerale invloed. Het geheel is intens en elegant, met zijdezachte tannines, en een lang aanhoudende fruitige en kruidige afdronk.

Druivenras: 90% tempranillo, 10% mazuelo

Bodem: kleigrond

Opvoeding: Amerikaans eiken

Herkomst: Rioja Alta | Spanje

 

Wijn & Spijs

De Pantocrator is een uitstekende begeleider van rood vlees, gegrilde groente, en kazen.

 

Over Bodegas Tarón

Tarón is het meest noordelijke wijnhuis in de DOCa Rioja. Het gebied, gelegen rond vier kleine dorpen, kent een lange historie met het verbouwen van druiven voor de wijnproductie. In totaal bezit Tarón 700 hectares aan wijngaarden. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 50 jaar.

Het gebied kenmerkt zich door een Atlantisch klimaat met extreme weersomstandigheden die ervoor zorgen dat de druiven niet al te makkelijk groeien. Bovendien behoren een aantal van hun wijngaarden tot de hoogste van de regio, op 700 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor een specifiek karakter van de regio en de druiven. Tarón probeert het karakter van het gebied zo goed mogelijk in hun wijnen terug te laten komen. Zij doen dit door inheemse druivensoorten te gebruiken en door toepassing van een afgewogen combinatie van historische kennis en moderne technologieën.

Tarón Pantocrator

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tarón Pantocrator” te beoordelen