Shopping cart
€0.00

Tarón Cepas Centenarias

24.95

De Cepas Centenarias heeft een goede balans tussen frisheid en meer complexe ouderingstonen. Je ervaart onder andere rijp rood fruit, bloemige tonen, sporen van zoete kruiden en balsamico, cacao, toast, en minerale tonen. De smaak is vol, intens, met een fruitige lang aanhoudende afdronk.

Artikelnummer: 8437008547442 Categorieën: , , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

De druiven voor de Cepas Centenarias zijn afkomstig van meer dan 100 jaar oude wijngaarden, gelegen op minimaal 550 meter hoogte. Ze besteden veel aandacht aan de groei en ontwikkeling van de wijnstokken. De druiven worden handmatig geplukt en geselecteerd.

De druiven worden meteen na het plukken gekoeld met droogijs, waardoor oxidatie voorkomen wordt en koude vergisting gefaciliteerd wordt. Tijdens het vergisten komt de temperatuur niet boven de 24 graden. De most wordt dagelijks door het sap geroerd voor maximale kleur- en smaakextractie. De vergisting duurt in totaal 3 weken. Daarna rijpt de wijn 7 maanden op vaten van nieuw Frans eiken, gevolgd door 10 maanden rijping op de fles.

De intensiteit van de druiven, verkregen uit de meer dan 100 jaar oude wijnstokken, geeft de wijn een veelheid aan aroma’s en een elegant karakter. De gedeeltelijke fles- en houtrijping zorgt voor een goede balans tussen frisheid en meer complexe ouderingstonen. Je ervaart onder andere rijp rood fruit, bloemige tonen, sporen van zoete kruiden en balsamico, cacao, toast, en minerale tonen. De smaak is vol, intens, met een fruitige lang aanhoudende afdronk.

Druivenras: 100% tempranillo

Bodem: kalkrijke kleigrond

Opvoeding: nieuw Frans eiken

Herkomst: Rioja Alta | Spanje

 

Wijn & Spijs

De Cepas Centenarias is een goede begeleider van wildgerechten en gegrild vlees.

 

Over Bodegas Tarón

Tarón is het meest noordelijke wijnhuis in de DOCa Rioja. Het gebied, gelegen rond vier kleine dorpen, kent een lange historie met het verbouwen van druiven voor de wijnproductie. In totaal bezit Tarón 700 hectares aan wijngaarden. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 50 jaar.

Het gebied kenmerkt zich door een Atlantisch klimaat met extreme weersomstandigheden die ervoor zorgen dat de druiven niet al te makkelijk groeien. Bovendien behoren een aantal van hun wijngaarden tot de hoogste van de regio, op 700 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor een specifiek karakter van de regio en de druiven. Tarón probeert het karakter van het gebied zo goed mogelijk in hun wijnen terug te laten komen. Zij doen dit door inheemse druivensoorten te gebruiken en door toepassing van een afgewogen combinatie van historische kennis en moderne technologieën.

Tarón Cepas Centenarias

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tarón Cepas Centenarias” te beoordelen