Shopping cart
€0.00

Tarón Tempranillo Blanco

14.95

Deze houtgerijpte witte wijn combineert zachte specerijentonen, vanille, en een fijne boterige textuur met een flinke dosis fruitaroma’s, van frisse citrustonen tot meer topische aroma’s, en een licht bloesemaroma.

Artikelnummer: 8437008547299 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

Deze tempranillo blanco rijpen laten ze een jaar rijpen op Amerikaans eiken. Dat resulteert in een bijzondere, volle wijn. De houtrijping komt duidelijk naar voren in zachte specerijentonen, vanille, en een fijne boterige textuur. Daarnaast proef je nog steeds veel fruit, van frisse citrustonen tot meer topische aroma’s, en een licht bloesemaroma.

Druivenras: tempranillo blanco

Bodem: krijtachtige kleigrond

Opvoeding: 12 maanden op Amerikaans eiken (225L)

Herkomst: Rioja Alta | Spanje

 

Wijn & Spijs

Het romige maar frisse karakter van de wijn gaat goed samen met rijke visgerechten en licht gevogelte.

 

Over Bodegas Tarón

Tarón is het meest noordelijke wijnhuis in de DOCa Rioja. Het gebied, gelegen rond vier kleine dorpen, kent een lange historie met het verbouwen van druiven voor de wijnproductie. In totaal bezit Tarón 700 hectares aan wijngaarden. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 50 jaar.

Het gebied kenmerkt zich door een Atlantisch klimaat met extreme weersomstandigheden die ervoor zorgen dat de druiven niet al te makkelijk groeien. Bovendien behoren een aantal van hun wijngaarden tot de hoogste van de regio, op 700 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor een specifiek karakter van de regio en de druiven. Tarón probeert het karakter van het gebied zo goed mogelijk in hun wijnen terug te laten komen. Zij doen dit door inheemse druivensoorten te gebruiken en door toepassing van een afgewogen combinatie van historische kennis en moderne technologieën.

Tarón Tempranillo Blanco

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tarón Tempranillo Blanco” te beoordelen