Shopping cart
€0.00

Tarón Blanco Fermentado en Barrica

9.95

De houtgerijpte witte wijn van Tarón is een frisse wijn met een complexe gelaagdheid en een licht boterige toon. Je ervaart duidelijk tonen van tropisch fruit, venkel, witte bloemen, maar ook lichte tonen van houttoast en kruiden.

Uitverkocht

Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

De druiven voor deze wijn komen exclusief van hun 60 jaar oude estate wijngaard in het hart van de Rioja Alta, gelegen op 550 meter hoogte. Na de vergisting rust de wijn 3 maanden op de droesem in vaten van nieuw Amerikaans eiken. Het eindproduct is een frisse wijn met een complexe gelaagdheid en een licht boterige toon. Je ervaart duidelijk tonen van tropisch fruit, venkel, witte bloemen, maar ook lichte tonen van houttoast en kruiden.

Druivenras: viura

Bodem: krijtachtige kleigrond

Opvoeding: Amerikaans eiken

Herkomst: Rioja Alta | Spanje

 

Wijn & Spijs

Het romige maar frisse karakter van de wijn gaat goed samen met rijke visgerechten en licht gevogelte.

 

Over Bodegas Tarón

Tarón is het meest noordelijke wijnhuis in de DOCa Rioja. Het gebied, gelegen rond vier kleine dorpen, kent een lange historie met het verbouwen van druiven voor de wijnproductie. In totaal bezit Tarón 700 hectares aan wijngaarden. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 50 jaar.

Het gebied kenmerkt zich door een Atlantisch klimaat met extreme weersomstandigheden die ervoor zorgen dat de druiven niet al te makkelijk groeien. Bovendien behoren een aantal van hun wijngaarden tot de hoogste van de regio, op 700 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor een specifiek karakter van de regio en de druiven. Tarón probeert het karakter van het gebied zo goed mogelijk in hun wijnen terug te laten komen. Zij doen dit door inheemse druivensoorten te gebruiken en door toepassing van een afgewogen combinatie van historische kennis en moderne technologieën.

Tarón Blanco Fermentado en Barrica

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tarón Blanco Fermentado en Barrica” te beoordelen