Shopping cart
€0.00

Tarón 4M

9.50

De 4M is een jonge, fruitige wijn, die wordt gekarakteriseerd door tonen van fris fruit, rode bes, kers; op de achtergrond een fijne hint van houttoast en lichte kruidigheid  die structuur geven aan het geheel.

Artikelnummer: 8437008547039 Categorieën: , , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

De druiven voor de 4M zijn afkomstig van vier verschillende wijngaarden, waar ze specifiek wijnranken met een lage opbrengst geselecteerd hebben. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten; vervolgens krijgt de wijn een korte houtopvoeding van 4 maanden; en tot slot laten ze de wijn nog 9 maanden rijpen op de fles. Door de minimale houtopvoeding blijft het jonge, fruitige karakter van de wijn bewaard. De wijn wordt gekarakteriseerd door tonen van fris fruit, rode bes, kers;  op de achtergrond een fijne hint van houttoast en lichte kruidigheid die structuur geven aan het geheel.

De wijn komt het best tot zijn recht wanneer deze licht gekoeld gedronken wordt.

Druivenras: tempranillo

Bodem: kleigrond

Opvoeding: roestvrijstaal, Amerikaans eiken

Herkomst: Rioja Alta | Spanje

 

Wijn & Spijs

Heerlijk bij tapas of lichte vleesgerechten.

 

Over Bodegas Tarón

Tarón is het meest noordelijke wijnhuis in de DOCa Rioja. Het gebied, gelegen rond vier kleine dorpen, kent een lange historie met het verbouwen van druiven voor de wijnproductie. In totaal bezit Tarón 700 hectares aan wijngaarden. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 50 jaar.

Het gebied kenmerkt zich door een Atlantisch klimaat met extreme weersomstandigheden die ervoor zorgen dat de druiven niet al te makkelijk groeien. Bovendien behoren een aantal van hun wijngaarden tot de hoogste van de regio, op 700 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor een specifiek karakter van de regio en de druiven. Tarón probeert het karakter van het gebied zo goed mogelijk in hun wijnen terug te laten komen. Zij doen dit door inheemse druivensoorten te gebruiken en door toepassing van een afgewogen combinatie van historische kennis en moderne technologieën.

Tarón 4M

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tarón 4M” te beoordelen