Shopping cart
€0.00

Solence Vacqueyras

20.95

De Vacqueyras is stevig en kruidig van karakter, met flink wat houtrijpingsinvloeden; daarnaast laat de wijn toch ook veel aroma’s van rood fruit zien.

Beschrijving

Omschrijving

Deze wijn is ontstaan uit een samenwerking met een bevriende wijnmaker, Arnaud, uit het naastgelegen wijngebied Vacqueyras. Zij kopen van hem druiven in om deze bijzondere wijn te produceren. Natuurlijk werkt ook deze wijnmaker volledig biologisch (sinds 1978).

De Vacqueyras is stevig en kruidig van karakter, met flink wat houtrijpingsinvloeden; daarnaast laat de wijn toch ook veel aroma’s van rood fruit zien.

Druivenras:

Terroir: een combinatie van zandsteen, kalksteen, en kiezels

Opvoeding:

Herkomst: Vacqueyras | Rhônevallei | Frankrijk

 

Wijn & Spijs

 

 

Over Domaine Solence

Anne-Marie en Jean-Luc hebben elkaar ontmoet op tijdens hun studie aan de universiteit in Montpellier. Beiden hadden ze de wens om een wijnhuis op te richten. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ze vonden een mooie plek op een heuvel tussen de de Mont Ventoux en de Mont Vaucluse. Meteen van de start hebben ze besloten het anders aan te pakken dan de andere wijnboeren en volledig biologisch te werken, als eerste in de AOP Ventoux.

De wijngaarden, 14 hectare in totaal, liggen verdeeld over twee verschillende typen terroir. Het ene deel bestaat met name uit kalksteen en afgezet slib, dit deel is relatief warm. In deze wijngaarden hebben ze hun stevige rode druiven aangeplant, o.a. syrah, grenache, en marselan. Het andere deel is koeler en bestaat hoofdzakelijk uit leem en klei, ideaal voor de druiven die ze gebruiken voor hun witte en rosé wijnen.

De opvoeding van de wijn gebeurd in RVS tanks en houten vaten. Elke plot wordt apart gevinifieerd, zodat de kwaliteiten optimaal tot uiting kunnen worden gebracht. Vanuit dit resultaat stellen zij vervolgens elke cuvée samen.

Solence Vacqueyras

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Solence Vacqueyras” te beoordelen