Shopping cart
€0.00

Solence Ici & Maintenant

16.95

Beschrijving

Omschrijving

De Solence Ici & Maintenant is een droge witte wijn, met in de neus tonen van witte bloemen. In de mond spelen tonen van peer, citrus, limoen en honing. De afdronk is lang en doordat de wijn 6 maanden op hout gerijpt heeft, krijgt deze iets meer body.

Druivenras: muscat, viognier

Terroir: Koude, leemachtige kleibodem

Opvoeding: 6 maanden op hout

Herkomst: AOP Ventoux | Rhônevallei | Frankrijk

Wijn & Spijs

Deze wat vollere wijn gaat goed gepaard met vettere vis gerechten of witvlees, zoals gevogelte en varkensvlees.

Over Domaine Solence

Anne-Marie en Jean-Luc hebben elkaar ontmoet op tijdens hun studie aan de universiteit in Montpellier. Beiden hadden ze de wens om een wijnhuis op te richten. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ze vonden een mooie plek op een heuvel tussen de de Mont Ventoux en de Mont Vaucluse. Meteen van de start hebben ze besloten het anders aan te pakken dan de andere wijnboeren en volledig biologisch te werken, als eerste in de AOP Ventoux.

De wijngaarden, 14 hectare in totaal, liggen verdeeld over twee verschillende typen terroir. Het ene deel bestaat met name uit kalksteen en afgezet slib, dit deel is relatief warm. In deze wijngaarden hebben ze hun stevige rode druiven aangeplant, o.a. syrah, grenache, en marselan. Het andere deel is koeler en bestaat hoofdzakelijk uit leem en klei, ideaal voor de druiven die ze gebruiken voor hun witte en rosé wijnen.

De opvoeding van de wijn gebeurd in RVS tanks en houten vaten. Elke plot wordt apart gevinifieerd, zodat de kwaliteiten optimaal tot uiting kunnen worden gebracht. Vanuit dit resultaat stellen zij vervolgens elke cuvée samen.

Solence Ici & Maintenant

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Solence Ici & Maintenant” te beoordelen