Shopping cart
€0.00

Rudi Rüttger Spätburgunder

9.50

De spätburgunder van Rudi is sappig, fris, en elegant. Rood fruit, kers, speelt de hoofdrol. De zeer lichte houtrijping geeft de wijn de structuur die het nodig heeft en een fluwelig mondgevoel. Een heerlijke rode zomerwijn!

Uitverkocht

Artikelnummer: 4260524131697 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Omschrijving

De spätburgunder van Rudi is sappig, fris, en elegant. Rood fruit, kers, speelt de hoofdrol. De zeer lichte houtrijping geeft de wijn de structuur die het nodig heeft en een fluwelig mondgevoel. Een heerlijke rode zomerwijn! Serveer deze wijn iets gekoeld op 16-17 graden.

Druivenrassen: spätburgunder (pinot noir)

Bodem: kalksteen

Opvoeding: betontanks, 10% in gebruikte vaten

Herkomst: Neuleiningen | Pfalz | Duitsland

Wijn & Spijs

De spätburgunder is heerlijk op het terras in een zomerzonnetje, maar is ook goed te combineren met een lichte maaltijd of salade.

 

Over Rudi Rüttger:

Al sinds 1643 is dit wijnhuis een familiebedrijf. Rudi Rüttger heeft – na ervaring opgedaan te hebben in o.a. Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, en Duitsland – de primaire verantwoordelijkheid voor de wijnen van het familiebedrijf op zich genomen. Samen met zijn ouders onderhoudt hij de wijngaarden en wijnkelders, af en toe bijgestaan door zijn broer en zus.

Hun percelen Feuermännchen, Schlossber, en Sonnenberg behoren tot de wijngaard “Höllenpfad” in het Middeleeuwse dorp Neuleiningen. Zij profiteren van verschillende microklimaten en van de grens tussen kalksteenrots en zandsteen, die precies door het dorp loopt. Daardoor hebben ze op een kleine afstand een grote variëteit in terroir. Omdat zij de percelen door en door kennen, kunnen zij de kwaliteiten ervan optimaal benutten door het werk in de wijngaard hierop aan te passen en verschillende vinificatie toe te passen.

De focus van Rudi ligt op frisse stijl wijnen van typisch Duitse druivenrassen als weissburgunder, grauburgunder, riesling, en spätburgunder. Daarnaast heeft hij in de laatste decennia ook kleine percelen aangeplant met onbekendere en internationale druivenrassen als bacchus, dornfelder, blaufränkisch, of sauvignon blanc, en chardonnay.  

 

Rudi Rüttger Spätburgunder

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rudi Rüttger Spätburgunder” te beoordelen