Shopping cart
€0.00

Rudi Rüttger Dornfelder

8.95

De Dornfelder is een volle kruidige wijn die sappige, frisse aroma’s van bosfruit fruit combineert met een diepe aardse toon en een peperige kruidigheid. Het is daardoor een erg gastronomische wijn, die een fijne begeleider is van een veelheid aan gerechten.

Beschrijving

Omschrijving

De Dornfelder is een volle kruidige wijn die sappige, frisse aroma’s van bosfruit fruit combineert met een diepe aardse toon en een peperige kruidigheid. Het is daardoor een erg gastronomische wijn, die een fijne begeleider is van een veelheid aan gerechten. Licht gekoeld komt deze wijn het best tot zijn recht.

Druivenrassen: dornfelder

Bodem: zand | klei

Opvoeding: betontanks

Herkomst: Neuleininger Sonnenberg | Pfalz | Duitsland

Wijn & Spijs

De Rudi Rüttger Dornfelder past onder andere goed bij licht gegrild vlees, kaasgerechten, paddenstoelen, of kruidige groentegerechten.

 

Over Rudi Rüttger:

Al sinds 1643 is dit wijnhuis een familiebedrijf. Rudi Rüttger heeft – na ervaring opgedaan te hebben in o.a. Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, en Duitsland – de primaire verantwoordelijkheid voor de wijnen van het familiebedrijf op zich genomen. Samen met zijn ouders onderhoudt hij de wijngaarden en wijnkelders, af en toe bijgestaan door zijn broer en zus.

Hun percelen Feuermännchen, Schlossber, en Sonnenberg behoren tot de wijngaard “Höllenpfad” in het Middeleeuwse dorp Neuleiningen. Zij profiteren van verschillende microklimaten en van de grens tussen kalksteenrots en zandsteen, die precies door het dorp loopt. Daardoor hebben ze op een kleine afstand een grote variëteit in terroir. Omdat zij de percelen door en door kennen, kunnen zij de kwaliteiten ervan optimaal benutten door het werk in de wijngaard hierop aan te passen en verschillende vinificatie toe te passen.

De focus van Rudi ligt op frisse stijl wijnen van typisch Duitse druivenrassen als weissburgunder, grauburgunder, riesling, en spätburgunder. Daarnaast heeft hij in de laatste decennia ook kleine percelen aangeplant met onbekendere en internationale druivenrassen als bacchus, dornfelder, blaufränkisch, of sauvignon blanc, en chardonnay.  

 

Rudi Rüttger Weissburgunder

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rudi Rüttger Dornfelder” te beoordelen