Shopping cart
€0.00

Rudi Rüttger Chardonnay

9.50

Een chardonnay zonder houtopvoeding, dus lekker fris en aromatisch, met een mooi rond mondgevoel. Verwacht tonen van rijp fruit, honing, fijne groene kruiden, parfum (als je de wijn even laat ademen), en hazelnoot. Kortom, een wijn waar veel in te ontdekken valt.

Artikelnummer: 4260524131536 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Omschrijving

Rudi voedt zijn chardonnay op zonder hout, dus lekker fris met veel aroma’s van rijp fruit, maar wel met een rond mondgevoel. Sinds de huidige vintage komt een groot gedeelte van de druiven van zijn nieuw aangeplante wijngaard met een bijzonder aromatische variëteit van deze druif. Verwacht naast aroma’s van rijp fruit ook tonen van honing, fijne groene kruiden, parfum (als je de wijn even laat ademen), en zoals Rudi zelf zegt een duidelijke toon van hazelnoot. Kortom, een wijn waar veel in te ontdekken valt.

Druivenrassen: chardonnay

Bodem: zand | klei| mergel

Opvoeding: roestvrijstalen tanks

Herkomst: Neuleininger Feuermännchen | Pfalz | Duitsland  

Wijn & Spijs

De chardonnay van Rudi is erg veelzijdig en combineert goed met een rijker vis- of kipgerecht, gekruid varkensvlees (worstjes bijvoorbeeld), of mosselen met friet.

Over Rudi Rüttger:

Al sinds 1643 is dit wijnhuis een familiebedrijf. Rudi Rüttger heeft – na ervaring opgedaan te hebben in o.a. Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, en Duitsland – de primaire verantwoordelijkheid voor de wijnen van het familiebedrijf op zich genomen. Samen met zijn ouders onderhoudt hij de wijngaarden en wijnkelders, af en toe bijgestaan door zijn broer en zus.

Hun percelen Feuermännchen, Schlossber, en Sonnenberg behoren tot de wijngaard “Höllenpfad” in het Middeleeuwse dorp Neuleiningen. Zij profiteren van verschillende microklimaten en van de grens tussen kalksteenrots en zandsteen, die precies door het dorp loopt. Daardoor hebben ze op een kleine afstand een grote variëteit in terroir. Omdat zij de percelen door en door kennen, kunnen zij de kwaliteiten ervan optimaal benutten door het werk in de wijngaard hierop aan te passen en verschillende vinificatie toe te passen.

De focus van Rudi ligt op frisse stijl wijnen van typisch Duitse druivenrassen als weissburgunder, grauburgunder, riesling, en spätburgunder. Daarnaast heeft hij in de laatste decennia ook kleine percelen aangeplant met onbekendere en internationale druivenrassen als bacchus, dornfelder, blaufränkisch, of sauvignon blanc, en chardonnay.

 

Rudi Rüttger Chardonnay

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rudi Rüttger Chardonnay” te beoordelen