Shopping cart
€0.00

Rudi Rüttger Bacchus

9.50

De Bacchus is een frisse aromatische wijn waarin tonen van kruisbes en exotisch fruit een belangrijke rol spelen. Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat de stijl een beetje richting Sauvignon Blanc neigt. Het is in ieder geval een heerlijke zomerwijn!

Artikelnummer: 4260524131512 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Omschrijving

De Bacchus druif is een kruising van Müller-Thurgau, Silvaner, en Riesling. Dit resulteert in een frisse aromatische wijn waarin tonen van kruisbes en exotisch fruit een belangrijke rol spelen. Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat de stijl een beetje richting Sauvignon Blanc neigt. Het is in ieder geval een heerlijke zomerwijn!

Druivenrassen: bacchus

Bodem: kalksteen

Opvoeding: roestvrijstalen tanks

Herkomst: Neuleininger Sonnenberg | Pfalz | Duitsland  

Wijn & Spijs

De Bacchus is heerlijk zo in de zon, maar combineert ook goed bij een licht gerecht. Denk daarbij aan een (fruit) salade, of een licht kipgerecht.

Over Rudi Rüttger:

Al sinds 1643 is dit wijnhuis een familiebedrijf. Rudi Rüttger heeft – na ervaring opgedaan te hebben in o.a. Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, en Duitsland – de primaire verantwoordelijkheid voor de wijnen van het familiebedrijf op zich genomen. Samen met zijn ouders onderhoudt hij de wijngaarden en wijnkelders, af en toe bijgestaan door zijn broer en zus.

Hun percelen Feuermännchen, Schlossber, en Sonnenberg behoren tot de wijngaard “Höllenpfad” in het Middeleeuwse dorp Neuleiningen. Zij profiteren van verschillende microklimaten en van de grens tussen kalksteenrots en zandsteen, die precies door het dorp loopt. Daardoor hebben ze op een kleine afstand een grote variëteit in terroir. Omdat zij de percelen door en door kennen, kunnen zij de kwaliteiten ervan optimaal benutten door het werk in de wijngaard hierop aan te passen en verschillende vinificatie toe te passen.

De focus van Rudi ligt op frisse stijl wijnen van typisch Duitse druivenrassen als weissburgunder, grauburgunder, riesling, en spätburgunder. Daarnaast heeft hij in de laatste decennia ook kleine percelen aangeplant met onbekendere en internationale druivenrassen als bacchus, dornfelder, blaufränkisch, of sauvignon blanc, en chardonnay.

 

Rudi Rüttger Bacchus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rudi Rüttger Bacchus” te beoordelen