Shopping cart
€0.00

Meo-Camuzet Vosne Romanee Les Chaumes 2019

250.00

Een zeer pure, elegante, geurige rode wijn met in de neus aardbeien en morello fruit. In de start een beetje kalkachtige tannines, fruit, maar een levendige strakke finish. Klassificatie van Cru Classe. Jong komt deze wijn het best tot zijn recht, maar je kunt deze ook met een gerust hart 5 jaar bewaren.

Uitverkocht

Beschrijving

Meo-Camuzet Vosne Romanee les Chaumes 2019. Een zeer pure, elegante, geurige rode wijn met in de neus aardbeien en morello fruit. In de start een beetje kalkachtige tannines, fruit, maar een levendige strakke finish. Klassificatie van Cru Classe. Jong komt deze wijn het best tot zijn recht, maar je kunt deze ook met een gerust hart 5 jaar bewaren.

Wijn & Spijs

Te serveren bij klassieke gerechten uit de Bourgogne, haas met kerrie- of roomsaus, of gestoofde kalfswang.

Druivenras

Pinot Noir

Wijngebied

Frankrijk
Bourgogne
Vosne-Romanée

Extra Info:

Aan de westkant van Vosne ligt de wat lager gelegen wijgaard Les Chaumes. Het gebied grenst aan Nuits-St-George. Deze wijn wordt gemaakt van druiven van twee percelen die grenzen aan de nog bekendere La Tâche. De 50 en 70 jaar oude stokken produceren een drinkbare serieuze wijn.

Meo-Camuzet

Méo-Camuzet is een van de meest bekende domeinen van de Côte d’Or. Het ligt in het hart van het prestigieuze Vosne-Romanée. Het domein beschikt over veertien hectare grond in een aantal van de meest spectaculaire benamingen en crus van Bourgondië. De wijngaarden in de Bourgogne zijn sterk verkaveld bij gezinnen, waardoor er zelden genoeg wijnstokken zijn om om een grand cru te bottelen, laat staan de vier die de MEO’S hebben.

Het Domein Méo-Camuzet heeft vier verbazingwekkend grands crus (Richebourg, Clos de Vougeot, Corton Clos Rognet en Echezeaux, met nog twee Cortons onderweg), tien premier crus (van de gemeenten van Vosne-Romanée, Nuits-Saint-Georges , Chambolle-Musigny en Fixin), diverse dorpswijnen, een Bourgogne Rouge, en slechts één witte wijn. Jean-Nicolas streeft naar balans en zuiverheid van fruit, wat hij met geweldig succes volbrengt. Hoewel de wijnen delicaat en fijn zijn, maakt de concentratie en de intensiteit ze ideaal voor lange kelder veroudering. Deze zeldzame, resultaten zijn droom van elke liefhebber van Bourgondische wijnen.

Meo-Camuzet Vosne Romanee les Chaumes 2019

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meo-Camuzet Vosne Romanee Les Chaumes 2019” te beoordelen