Shopping cart
€0.00

Meo-Camuzet Fixin 1er Cru ‘Clos du Chapitre’ 2018

74.50

Meo-Camuzet Fixin 1er Cru ‘Clos du Chapitre’ 2018, is een wijn met veel mineraliteit, diep van kleur, met in de neus aroma’s van donker fruit. De wijn is gebaat bij een langere flesrijping.

1 op voorraad

Beschrijving

Meo-Camuzet Fixin 1er Cru ‘Clos du Chapitre’ 2018, is een wijn met veel mineraliteit, diep van kleur, met in de neus aroma’s van donker fruit. De wijn is gebaat bij een langere flesrijping.

Wijn & Spijs

Te serveren bij klassieke gerechten uit de Bourgogne, lamsbout met rozemarijn of harde kazen.

Druivenras

Pinot Noir

Wijngebied

Frankrijk
Bourgogne
Côtes de Nuits

Extra info:

De wijnstokken van deze wijngaarden zijn 50 jaar oud.

Meo-Camuzet

Méo-Camuzet is een van de meest bekende domeinen van de Côte d’Or. Het ligt in het hart van het prestigieuze Vosne-Romanée. Het domein beschikt over veertien hectare grond in een aantal van de meest spectaculaire benamingen en crus van Bourgondië. De wijngaarden in de Bourgogne zijn sterk verkaveld bij gezinnen, waardoor er zelden genoeg wijnstokken zijn om om een grand cru te bottelen, laat staan de vier die de MEO’S hebben.

Het Domein Méo-Camuzet heeft vier verbazingwekkend grands crus (Richebourg, Clos de Vougeot, Corton Clos Rognet en Echezeaux, met nog twee Cortons onderweg), tien premier crus (van de gemeenten van Vosne-Romanée, Nuits-Saint-Georges , Chambolle-Musigny en Fixin), diverse dorpswijnen, een Bourgogne Rouge, en slechts één witte wijn. Jean-Nicolas streeft naar balans en zuiverheid van fruit, wat hij met geweldig succes volbrengt. Hoewel de wijnen delicaat en fijn zijn, maakt de concentratie en de intensiteit ze ideaal voor lange kelder veroudering. Deze zeldzame, resultaten zijn droom van elke liefhebber van Bourgondische wijnen.

Meo-Camuzet Fixin 1er Cru’Clos du Chapitre’ 2018

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meo-Camuzet Fixin 1er Cru ‘Clos du Chapitre’ 2018” te beoordelen