Shopping cart
€0.00

Meo-Camuzet Bourgogne Rouge 2016

33.95

10 op voorraad

Beschrijving

Meo-Camuzet Bourgogne Rouge 2016, is een krachtige wijn met in de neus een geur van aardse tonen en rood fruit. In de smaak stevig, met veel karakter. De wijn is gebaat bij twee jaar flesrijping.

Wijn & Spijs

Te serveren bij klassieke gerechten uit de Bourgogne, eendenborst, harde kazen.

Druivenras

Pinot Noir

Wijngebied

Frankrijk
Bourgogne

Meo-Camuzet

Méo-Camuzet is een van de meest bekende domeinen van de Côte d’Or. Het ligt in het hart van het prestigieuze Vosne-Romanée. Het domein beschikt over veertien hectare grond in een aantal van de meest spectaculaire benamingen en crus van Bourgondië. De wijngaarden in de Bourgogne zijn sterk verkaveld bij gezinnen, waardoor er zelden genoeg wijnstokken zijn om om een grand cru te bottelen, laat staan de vier die de MEO’S hebben.

Het Domein Méo-Camuzet heeft vier verbazingwekkend grands crus (Richebourg, Clos de Vougeot, Corton Clos Rognet en Echezeaux, met nog twee Cortons onderweg), tien premier crus (van de gemeenten van Vosne-Romanée, Nuits-Saint-Georges , Chambolle-Musigny en Fixin), diverse dorpswijnen, een Bourgogne Rouge, en slechts één witte wijn. Jean-Nicolas streeft naar balans en zuiverheid van fruit, wat hij met geweldig succes volbrengt. Hoewel de wijnen delicaat en fijn zijn, maakt de concentratie en de intensiteit ze ideaal voor lange kelder veroudering. Deze zeldzame, resultaten zijn droom van elke liefhebber van Bourgondische wijnen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meo-Camuzet Bourgogne Rouge 2016” te beoordelen