Beschrijving
Deze cava brut is ontstaan uit een complexe selectie van de beste biologische druiven uit wijngaarden in de hooglanden van Requena. Het heeft meer dan 25 maanden op 15ºC gestaan, in maximale rust en zonder plotselinge veranderingen in temperatuur of licht. Hierdoor wordt de cava iedere dag complexer, ronder in de mond en krijgt het finesse in de bubbel. De keuzes van de wijnboer leiden tot een krachtig en fruitig product.
Wijn & Spijs
Deze cava is erg geschikt om te combineren met de maaltijd, vanwege de complexe en vollere smaak. Een garnalencocktail of salade met gerookte zalm zijn een mooie aanrader in verband met de complimenterende minerale- en citrusachtige tonen. Daarnaast werkt de Thaise keuken goed, omdat producten zoals rijpe vruchten, kokosmelk en kruiden zich goed lenen voor een smaaksensatie in combinatie met de frisheden en de licht romige elementen in de cava.
Uiteraard is deze mousserende wijn ook perfect om mee te proosten zonder verdere culinaire begeleiding.
Druivenrassen
50% Chardonnay
50% Pinot Noir
Wijngebied
Zuid-Oost Spanje – Valencia
Extra Info:
Méthode traditionelle (Champenoise), met tweede vergisting op fles.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.