Shopping cart
€0.00

Faliero Roero Arneis

10.95

De Arneis is een nieuw ontdekte druif, die je vooral in Piëmonte tegenkomt. Het frisse, exotisch fruitige karakter maken het een heerlijke lente- en zomerwijn. De wijn is intens aromatisch met tonen van peer, exotisch fruit, banaan, maar ook een ziltige toets.

Artikelnummer: 8027874076704 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Omschrijving

De Arneis is een nieuw ontdekte druif, die je vooral in Piëmonte tegenkomt. Het frisse, exotisch fruitige karakter maken het een heerlijke lente- en zomerwijn. De wijn is intens aromatisch met tonen van peer, exotisch fruit, banaan, maar ook een minerale toets richting witte peper.

Druivenras: arneis

Opvoeding: roestvrijstalen tanks

Herkomst: Roero | Piëmonte | Italië

Wijn & Spijs

Ideale wijn als aperitief. Combineert ook goed met lichte gerechten als vis, gevogelte, of milde charcuterie.

Over Faliero – Dezzani

Faliero is het label waaronder wijnmaker Dezzani zijn wijnen op de buitenlandse markt brengt. Sinds 1934 maakt de familie Dezzani wijn in Monferrato, Piëmonte. Sinds de jaren ’70 en ’80 genieten hun wijnen enorme bekendheid in Italië, omdat zij erg goed het typische karakter van Piëmonte in hun wijn weten te vangen. Inmiddels staat Luigi (Jr.) Dezzani, de derde generatie, aan het roer van het wijnhuis. Onder zijn leiding is deze lijn doorgezet, met meer verschillende wijngaarden en wijnen, en meer aandacht voor samenwerking en de buitenlandse markt.

Dat hun wijnen van hoge kwaliteit zijn en zo goed het typische karakter van Piëmonte weten te vangen, hebben ze onder andere te danken aan de wijngaarden: de Dezzani familie beschikt namelijk over de beste wijngaarden in Langhe, Roero, en Monferrato. Daarnaast is het wijnmaken er bij Luigi natuurlijk met de paplepel ingegoten. Met veel passie en kennis proberen zij elk jaar weer de beste kwaliteiten uit de druiven naar boven te brengen.

Natuurlijk pronken ze met krachtige rode wijnen uit bekende appellations Barolo, Barbaresco, en Asti. Daarnaast hebben ze minder bekende, maar zeker zo bijzondere, wijnen in hun repertoire. Bijvoorbeeld de Appassimento, gemaakt van druiven die ze hebben laten indrogen aan de stok, of de Roero Arneis, een witte wijn gemaakt van de Arneis druif, een ras dat je eigenlijk alleen in Piëmonte tegenkomt.

Faliero Roero Arneis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Faliero Roero Arneis” te beoordelen