Shopping cart
€0.00

Faliero Appassimento

14.95

De Appassimento methode is een speciale wijze van wijnmaken. Hierbij laten ze de druiven indrogen aan de stok, deze worden pas eind oktober / begin november geplukt. De opbrengst verminderd daardoor tot wel 50%, maar de druiven leveren veel geconcentreerder aroma. Dit leidt tot een intense, volle wijn, met een fluwelige structuur. Aroma’s van rijp rood fruit, bijna een beetje jammig, stoofschotelkruiden, een lichte houttoast.

Artikelnummer: 8027874076681 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Omschrijving

De Appassimento methode is een speciale wijze van wijnmaken. Hierbij laten ze de druiven indrogen aan de stok, deze worden pas eind oktober / begin november geplukt. De opbrengst verminderd daardoor tot wel 50%, maar de druiven leveren veel geconcentreerder aroma. Dit leidt tot een intense, volle wijn, met een fluwelige structuur. Aroma’s van rijp rood fruit, bijna een beetje jammig, stoofschotelkruiden, een lichte houttoast.

Druivenras: dolcetto, barbera

Opvoeding: onbekend

Herkomst: Piëmonte | Italië

Wijn & Spijs

De zoete tonen van de Appassimento combineren goed met wild, pure chocolade, of oude kaas.

Over Faliero – Dezzani

Faliero is het label waaronder wijnmaker Dezzani zijn wijnen op de buitenlandse markt brengt. Sinds 1934 maakt de familie Dezzani wijn in Monferrato, Piëmonte. Sinds de jaren ’70 en ’80 genieten hun wijnen enorme bekendheid in Italië, omdat zij erg goed het typische karakter van Piëmonte in hun wijn weten te vangen. Inmiddels staat Luigi (Jr.) Dezzani, de derde generatie, aan het roer van het wijnhuis. Onder zijn leiding is deze lijn doorgezet, met meer verschillende wijngaarden en wijnen, en meer aandacht voor samenwerking en de buitenlandse markt.

Dat hun wijnen van hoge kwaliteit zijn en zo goed het typische karakter van Piëmonte weten te vangen, hebben ze onder andere te danken aan de wijngaarden: de Dezzani familie beschikt namelijk over de beste wijngaarden in Langhe, Roero, en Monferrato. Daarnaast is het wijnmaken er bij Luigi natuurlijk met de paplepel ingegoten. Met veel passie en kennis proberen zij elk jaar weer de beste kwaliteiten uit de druiven naar boven te brengen.

Natuurlijk pronken ze met krachtige rode wijnen uit bekende appellations Barolo, Barbaresco, en Asti. Daarnaast hebben ze minder bekende, maar zeker zo bijzondere, wijnen in hun repertoire. Bijvoorbeeld de Appassimento, gemaakt van druiven die ze hebben laten indrogen aan de stok, of de Roero Arneis, een witte wijn gemaakt van de Arneis druif, een ras dat je eigenlijk alleen in Piëmonte tegenkomt.

Faliero Appassimento

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Faliero Appassimento” te beoordelen