Shopping cart
€0.00

Evidência Reserva Encruzado (branco)

12.50

De reserva is gemaakt van 100% encruzado druiven. De wijn wordt getypeerd door een duidelijk aroma van boomgaardfruit, appel en peer, aangevuld met lichte citrustonen. De houtrijping geeft de wijn een iets kruidig specerijenaroma en een herkenbare zweem van houttoast.

Beschrijving

Omschrijving

De reserva is gemaakt van 100% encruzado druiven. De wijn wordt getypeerd door een duidelijk aroma van boomgaardfruit, appel en peer, aangevuld met lichte citrustonen. De houtrijping geeft de wijn een iets kruidig specerijenaroma en een herkenbare zweem van houttoast.

Druivenrassen: 100% encruzado

Bodem: hoofdzakelijk graniet

Opvoeding: vergist in roestvrijstalen tanks, gerijpt op frans eiken vaten

Herkomst: Dão | Beira | Portugal

 

Wijn & Spijs

Deze wijn is een goede begeleider van (rijkere) visgerechten en licht gevogelte.

 

Over Evidência:

De Evidência wijnen van Parras zijn ontstaan uit een samenwerking met wijnboeren uit de Dão, een van de oudste wijnregio’s uit Portugal. De regio wordt (letterlijk) gevormd door de omliggende bergketens en de twee rivieren, de Dão en de Mondego, die het gebied doorkruisen. Door de bergachtige begrenzing van het gebied wordt het beschermd van maritieme invloeden, waardoor er een zacht Mediterraan binnenlands klimaat heerst. De hoge ligging van het gebied (drie kwart van het gebied ligt op een hoogte van 400 tot 700 meter) zorgt voor voldoende frisheid. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit graniet, en voor een klein gedeelte uit zachtere leisteen.

Voor hun wijnen gebruiken ze hoofdzakelijk de twee typische druivenrassen uit deze regio: encruzado voor wit en touriga nacional voor rood. In het milde klimaat van de Dão levert dit elegante, fruitige wijnen op. De reserve wijnen hebben een intensieve houtrijping gehad, dit geeft meer complexiteit en stevigheid aan de wijnen.

 

Evidência Reserva Encruzado (branco)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Evidência Reserva Encruzado (branco)” te beoordelen