Shopping cart
€0.00

Domini del Leone Pinot Grigio

9.50

Perfect voor de zomer. Het is een rijke droge witte wijn, fris, met aroma’s van peer en appel met hints van bloesem. Normaal kost een fles €9,50, maar in juli hebben we een introductieprijs van €7,95.

Uitverkocht

Artikelnummer: 8053369648460 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Perfect voor de zomer. Het is een rijke droge witte wijn, fris, met aroma’s van peer en appel met hints van bloesem. Normaal kost een fles €9,50, maar in juli en augustus hebben we een introductieprijs van €7,95.

BESCHRIJVING

Deze wijn wordt gemaakt van…

Druivenrassen: 100% pinot grigio

Bodem: mix van klei en kalksteen

Opvoeding: rvs tanks

Herkomst:  Venetië | Veneto | Italië

WIJN & SPIJS

Deze wijn is perfect als aperitief met antipasti en gaat ook goed samen bij salades met bijvoorbeeld ansjovis. Ook kan deze wijn een goede begeleider van asperges en schaal-schelp dieren.

Over Domini Del Leone :

De wijngaarden van “Domini del Leone”

Domini del Leone

De gevleugelde leeuw siert de etiketten van de wijnen van Domini del Leone. Deze leeuw, het symbool van Sint-Marcus, belichaamt de essentie van Venetië. Een stad doordrenkt van geschiedenis van veroveringen, handel, macht en, niet te vergeten, charme. Binnen deze geschiedenis vinden we het wijnhuis, dat nauw verbonden is met het verleden, evenals de wijnstokken die diepgeworteld zijn in de regio Veneto.

De wijngaarden van Domini del Leone strekken zich niet alleen uit over de regio Veneto, maar ook in Valpolicella. Te midden van de Veneto-regio bevindt zich een weelderige oase van groen, omringd door water en bomen, slechts enkele kilometers verwijderd van de Adriatische Zee. De bodem speelt hier een cruciale rol; een eeuwenoude mix van klei en kalksteen die zijn oorsprong vindt in het Pleistoceen, ergens tussen elfduizend en 2,5 miljoen jaar geleden. Elk sediment van de zee werd samengeperst door het gewicht van het water, voordat de zee zich uit dit gebied terugtrok.

Domini del Leone pinot grigio

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domini del Leone Pinot Grigio” te beoordelen