Shopping cart
€0.00

Domaine Lombard Les Coteaux

26.50

Verwacht in deze wijn aroma’s van braam, bosfruit, leer, een lichte rooktoon, en een beetje peper. De gematigde houtrijping zorgt voor een krachtige volle body, die niet overheerst.

Beschrijving

Omschrijving

De naam betekent letterlijk “de Hellingen”, en dat is waar de wijngaarden voor deze wijn liggen. Dit zorgt voor goede bezonning en afwatering. Voor de wijn maken ze een zorgvuldige selectie van druiven van oude en jonge wijnstokken, die samen het karakter van syrah uit Brézème weerspiegelen. Verwacht dus aroma’s van braam, bosfruit, leer, een lichte rooktoon, en een beetje peper. De gematigde houtrijping zorgt voor een krachtige volle body, die niet overheerst.

Je kunt deze wijn tot 12 tot 15 jaar bewaren.

Druivenras: 100% syrah

Terroir: kalksteen, mergel

Opvoeding: 10 maanden op betonnen tanks (30%) en gebruikt hout (70%), gevolgd door 2 maanden rijping op fles

Herkomst: Brézème | Noordelijke Rhône | Frankrijk

 

Wijn & Spijs

Een voor de hand liggende combinatie met deze wijn is rood vlees, al dan niet geroosterd. Maar ook verschillende kazen combineren goed; zelf adviseren zij lokale kazen als Picodon of Banon.

 

Over Domaine Lombard

De wijngaarden van Jonathan, een jonge en zeer enthousiaste wijnmaker, liggen in Brézème, een kleine appellation in het noorden van de Rhône, iets ten zuiden van Hermitage en Cornas. Sinds 2012 heeft hij het domein overgenomen. Met veel trots zet hij de wijnbouwtraditie in deze streek voort. Echter heeft hij er ook voor gezorgd dat het domein met zijn tijd mee gaat en sinds 2021 zijn hun wijnen bijvoorbeeld biodynamisch gecertificeerd.

Het gebied waar hun wijngaarde liggen, is heuvelachtig en de bodem wordt gekenmerkt door kalksteenmergel met hoge concentraties van afwisselend ijzermineralen, zand, of grote kiezels. Ze hebben typische druiven voor de Rhône vallei aangeplant staan, waaronder een paar zeldzame en moeilijke druivensoorten. Natuurlijk bestaat het merendeel uit Syrah (10 ha), maar daarnaast hebben ze ook marsanne (4 ha), roussanne (2,5 ha), viognier (2 ha) aangeplant staan.

Voor het maken van hun wijnen benutten ze niet alleen de mogelijkheden van de verschillende druiven die ze aangeplant hebben staan, maar maken ook gebruik van veel verschillende methoden die voorhanden zijn om de wijn te laten rijpen. Afhankelijk van de wijn die ze maken en de druiven die ze gebruiken, kiezen ze de optimale rijpingsmethode. Naast verschillende typen houten vaten, maken zij ook gebruik van amforen. Omdat amforen poreus zijn, zorgen zij door contact met lucht voor een vergelijkbare rijping als houten vaten, zonder dat zij smaak meegeven aan de wijn. Verder maken zij (in beperktere mate) gebruik van betonnen en RVS tanks.

Door relatief lange rijping op vaten en amfoor en natuurlijk de krachtige druivenrassen die zij gebruiken, zijn de meeste van hun wijnen lange tijd te bewaren. 12 tot 20 jaar zijn geen uitzondering.

Domaine Lombard Les Coteaux

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Lombard Les Coteaux” te beoordelen