Shopping cart
€0.00

Domaine Lombard La Tour du Diable

41.95

La Tour du Diable is een zeer krachtige wijn met aroma’s van donker fruit, braam, chocolade, leer, een beetje stenig, en licht peperig.

Beschrijving

Omschrijving

Deze wijn is voor 50% gemaakt van syrah en voor 50% van serine, een lokale kloon van de syrahdruif. Alle druivenstokken zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. De wijn heeft een lange rijping gekregen op barriques en amfora. Het resultaat is een zeer krachtige wijn met aroma’s van donker fruit, braam, chocolade, leer, een beetje stenig, en licht peperig.

Je kunt deze wijn tot 20 jaar bewaren.

Druivenras: 50% syrah, 50% serine

Terroir: klei, kalksteen

Opvoeding: 14 maanden op speciaal vervaardigde houten barriques (90%) en op amfora (10%)

Herkomst: Brézème | Noordelijke Rhône | Frankrijk

**Let op: deze wijn is gelabeld met verschillende etiketten (lente, zomer, winter), de fles kan dus afwijken van de foto, mocht u een voorkeur hebben laat dit ons dan weten**

 

Wijn & Spijs

Een voor de hand liggende combinatie met deze wijn is rundvlees, bij voorkeur met een beetje zeezout erover om de tannines te compenseren.

 

Over Domaine Lombard

De wijngaarden van Jonathan, een jonge en zeer enthousiaste wijnmaker, liggen in Brézème, een kleine appellation in het noorden van de Rhône, iets ten zuiden van Hermitage en Cornas. Sinds 2012 heeft hij het domein overgenomen. Met veel trots zet hij de wijnbouwtraditie in deze streek voort. Echter heeft hij er ook voor gezorgd dat het domein met zijn tijd mee gaat en sinds 2021 zijn hun wijnen bijvoorbeeld biodynamisch gecertificeerd.

Het gebied waar hun wijngaarde liggen, is heuvelachtig en de bodem wordt gekenmerkt door kalksteenmergel met hoge concentraties van afwisselend ijzermineralen, zand, of grote kiezels. Ze hebben typische druiven voor de Rhône vallei aangeplant staan, waaronder een paar zeldzame en moeilijke druivensoorten. Natuurlijk bestaat het merendeel uit Syrah (10 ha), maar daarnaast hebben ze ook marsanne (4 ha), roussanne (2,5 ha), viognier (2 ha) aangeplant staan.

Voor het maken van hun wijnen benutten ze niet alleen de mogelijkheden van de verschillende druiven die ze aangeplant hebben staan, maar maken ook gebruik van veel verschillende methoden die voorhanden zijn om de wijn te laten rijpen. Afhankelijk van de wijn die ze maken en de druiven die ze gebruiken, kiezen ze de optimale rijpingsmethode. Naast verschillende typen houten vaten, maken zij ook gebruik van amforen. Omdat amforen poreus zijn, zorgen zij door contact met lucht voor een vergelijkbare rijping als houten vaten, zonder dat zij smaak meegeven aan de wijn. Verder maken zij (in beperktere mate) gebruik van betonnen en RVS tanks.

Door relatief lange rijping op vaten en amfoor en natuurlijk de krachtige druivenrassen die zij gebruiken, zijn de meeste van hun wijnen lange tijd te bewaren. 12 tot 20 jaar zijn geen uitzondering.

Domaine Lombard La Tour du Diable

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Lombard La Tour du Diable” te beoordelen