Shopping cart
€0.00

Becker Landgraf (J2) Weissburgunder Muschelkalk

26.95

De Weissburgunder Muschelkalk is een intense en gebalanceerde wijn, met aroma’s van fris fruit, tonen van limoen, prikkelende ziltige mineraliteit, en een subtiele begeleiding van de houtrijping.

Uitverkocht

Artikelnummer: 4260410240250 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Omschrijving

Voor de Weissburgunder Muschelkalk zijn enkel de beste druiven (handmatig) geselecteerd. Na het persen blijft de wijn meer dan een dag in contact met de schillen, zodat alle aroma’s en mineralen vrijkomen en door de wijn opgenomen worden. Daarna volgt een houtopvoeding van ongeveer een jaar. Dit geeft een intense en gebalanceerde wijn, met aroma’s van fris fruit, tonen van limoen, prikkelende ziltige mineraliteit, en een subtiele begeleiding van de houtrijping.

Deze wijn is gebaat bij een lichte flesrijping van minimaal een half jaar en de wijn is gebaat bij veel lucht en een groot glas.

Druivenras: weissburgunder

Bodem: schelpkalk

Opvoeding: barrique, eerste en tweede oplegging

Herkomst: Petersberg | Gau-Odernheim | Rheinhessen | Duitsland

 

Wijn & Spijs

Volgt…

 

Over Becker Landgraf

Het wijngoed Becker Landgraf van Julia en Johannes Landgraf (vandaar de naam J2) ligt in het hart van Rheinhessen. Samen zetten zij de traditie van hun twee wijnmakersfamilies voort, met hun eigen twist. Zij zijn gepassioneerde wijnmakers met een down-to-earth mentaliteit, en streven ernaar om wijnen te maken die dicht bij de natuur staan.

Het kenmerkende karakter van hun wijnen komt voort uit hun wijngaarden. Ze doen zoveel mogelijk natuurlijk: ze gebruiken natuurlijke humus, irrigeren niet, en gebruiken geen kunstmest. Dit zorgt ervoor dat de wijnstokken diepe wortels ontwikkelen, met een stabiele groei als gevolg. Verder wisselen ze de wijngaarden doelgericht af met ongecultiveerd groen, om overbelasting van de bodem te voorkomen. Tot slot besteden ze intensieve aandacht aan de wijnstokken: ze snoeien gericht en plukken de druiven handmatig in verschillende stadia.

Becker Landgraf (J2) Weissburgunder Muschelkalk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Becker Landgraf (J2) Weissburgunder Muschelkalk” te beoordelen