Shopping cart
€0.00

Becker Landgraf (J2) Spätburgunder Muschelkalk

24.95

De Spätburgunder Muschelkalk is een smaakvolle, elegante wijn met sappige bessenaroma’s, flink kruidige en aardse tonen, subtiele mineraliteit, en fijne tannines.

Artikelnummer: 4260410240267 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Omschrijving

De Spätburgunder Muschelkalk krijgt dezelfde houtopvoeding als de Gua-Odernheimer Spätburgunder (30% nieuw barriques, 30% zijn voor een tweede maal gebruikt, en de rest voor een derde of vierde maal). Na 15-18 maanden, worden hieruit de beste vaten geselecteerd voor het produceren van de Spätburgunder Muschelkalk. Vervolgens rijpt de wijn nog 8 tot 10 maanden op de fles.

Dit geeft een smaakvolle, elegante wijn met sappige bessenaroma’s, flink kruidige en aardse tonen, subtiele mineraliteit, en fijne tannines.

De wijn kan nu gedronken worden, maar heeft een bewaarpotentieel van nog 2 à 3 jaar.

Druivenras: spätburgunder

Bodem: schelpkalk

Opvoeding: barrique

Herkomst: Petersberg | Gau-Odernheim | Rheinhessen | Duitsland

 

Wijn & Spijs

Te serveren bij gerechten met bijvoorbeeld lamsbout, varkensrollade, zwezerik, kalfsvlees.

 

Over Becker Landgraf

Het wijngoed Becker Landgraf van Julia en Johannes Landgraf (vandaar de naam J2) ligt in het hart van Rheinhessen. Samen zetten zij de traditie van hun twee wijnmakersfamilies voort, met hun eigen twist. Zij zijn gepassioneerde wijnmakers met een down-to-earth mentaliteit, en streven ernaar om wijnen te maken die dicht bij de natuur staan.

Het kenmerkende karakter van hun wijnen komt voort uit hun wijngaarden. Ze doen zoveel mogelijk natuurlijk: ze gebruiken natuurlijke humus, irrigeren niet, en gebruiken geen kunstmest. Dit zorgt ervoor dat de wijnstokken diepe wortels ontwikkelen, met een stabiele groei als gevolg. Verder wisselen ze de wijngaarden doelgericht af met ongecultiveerd groen, om overbelasting van de bodem te voorkomen. Tot slot besteden ze intensieve aandacht aan de wijnstokken: ze snoeien gericht en plukken de druiven handmatig in verschillende stadia.

Becker Landgraf (J2) Spätburgunder Muschelkalk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Becker Landgraf (J2) Spätburgunder Muschelkalk” te beoordelen