Shopping cart
€0.00

Artisan Welschriesling Alte Reben

10.95

De Welschriesling Alte Reben is een intense maar frisse wijn. De fruittonen in de wijn variëren van fris geel fruit tot iets rijp tropisch fruit, de houttonen zijn subtiel geïntegreerd en zorgen voor een iets romig mondgevoel. De wijn sluit af met een lange fluwelige afdronk.

Beschrijving

Omschrijving

De bijna 50 jaar oude stokken die gebruikt zijn zorgen, samen met de opvoeding van de wijn in gebruikte tonneaux gedurende een jaar, voor een intense maar frisse wijn. De fruittonen in de wijn variëren van fris geel fruit tot iets rijp tropisch fruit, de houttonen zijn subtiel geïntegreerd en zorgen voor een iets romig mondgevoel. De wijn sluit af met een lange fluwelige afdronk.

Druivenras: Welschriesling

Bodem: middelzware grindbodem

Opvoeding: gebruikte tonneaux

Herkomst: Alter Aussatz | Burgenland | Oostenrijk

 

Wijn & Spijs

De Welschriesling Alte Reben is een goede begeleider van asperges, visgerechten, en curry’s.

 

Over Artisan Wines

Het koppel Franz Schneider en Ulrike Schmied is de drijvende kracht achter Artisan Wines. Zij zien wijnmaken als ambacht en blijven daarom graag zelf in controle over de wijnvelden en vinificatie. Zowel bij het verbouwen van de druiven en tijdens de vinificatie gebruiken zij een combinatie van traditionele en moderne methoden.

Ze bezitten een zevental wijngaarden rondom Halbturn. Dit ligt in Burgenland, tussen de Neusiedler See en de grens met Hongarije. Het terroir van de verschillende wijngaarden loopt erg uiteen: van zware kleigronden tot kiezelgronden, met verschillen in bezonning en in de intensiteit van de wind. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel.

Belangrijk vinden zij kwaliteitsoptimalisatie, het voorkomen van plagen, en het minimaliseren van de belasting op het milieu. Zij bereiken dit met een uitgebalanceerde combinatie van biologische, mechanische, en chemische maatregelen. Deze mix van maatregelen minimaliseert de interferentie met de natuur en vermindert de CO2-uitstoot.

Artisan Welschriesling Alte Reben

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Artisan Welschriesling Alte Reben” te beoordelen