Shopping cart
€0.00

Artisan The Artisan

36.95

The Artisan is een intense rode wijn die gekarakteriseerd wordt door rijp rood fruit, kers, lichte houttonen, en een fluwelig zachte structuur.

Artikelnummer: 9120049090075 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

De druiven voor The Artisan zijn afkomstig van een van de beste wijngaarden in Halbturn. De diepe grindbodem en een uniek microklimaat vormen de optimale condities voor optimaal rijpe druiven. De druiven ondergaan een malolactische vergisting en rijpen vervolgens 23 maanden op nieuwe barriques. Het eindproduct is een intense rode wijn die gekarakteriseerd wordt door rijp rood fruit, kers, lichte houttonen, en een fluwelig zachte structuur.

Druivenras: merlot

Bodem: grindbodem

Opvoeding: nieuwe barriques

Herkomst: Waldacker | Burgenland | Oostenrijk

 

Wijn & Spijs

The Artisan combineert goed met geroosterd rundvlees in rode wijnsaus, wild, en pure chocolade.

 

Over Artisan Wines

Het koppel Franz Schneider en Ulrike Schmied is de drijvende kracht achter Artisan Wines. Zij zien wijnmaken als ambacht en blijven daarom graag zelf in controle over de wijnvelden en vinificatie. Zowel bij het verbouwen van de druiven en tijdens de vinificatie gebruiken zij een combinatie van traditionele en moderne methoden.

Ze bezitten een zevental wijngaarden rondom Halbturn. Dit ligt in Burgenland, tussen de Neusiedler See en de grens met Hongarije. Het terroir van de verschillende wijngaarden loopt erg uiteen: van zware kleigronden tot kiezelgronden, met verschillen in bezonning en in de intensiteit van de wind. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel.

Belangrijk vinden zij kwaliteitsoptimalisatie, het voorkomen van plagen, en het minimaliseren van de belasting op het milieu. Zij bereiken dit met een uitgebalanceerde combinatie van biologische, mechanische, en chemische maatregelen. Deze mix van maatregelen minimaliseert de interferentie met de natuur en vermindert de CO2-uitstoot.

Artisan The Artisan

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Artisan The Artisan” te beoordelen