Shopping cart
€0.00

Artisan Halbturn White

24.95

De Halbturn White wordt gekarakteriseerd door tonen van licht geel fruit, een duidelijke mineraliteit verkregen uit de grindbodem, en een zachte houtrijpingstoon.

Uitverkocht

Beschrijving

Omschrijving

De Halbturn is gemaakt van 100% chardonnay druiven, heeft malolactische vergisting ondergaan, en heeft 22 maanden gerijpt op gbruikte barriques en groot hout. Dit maakt het tot een intense wijn, die toch gebalanceerd blijft en relatief fris te noemen is. Je proeft tonen van licht geel fruit, een duidelijke mineraliteit verkregen uit de grindbodem, en een zachte houtrijpingstoon.

Druivenras: Chardonnay

Bodem: “Seewinkel” grind, met grotere stenen

Opvoeding: Barriques en groot hout

Herkomst: Lehendorf | Burgenland | Oostenrijk

 

Wijn & Spijs

De Halbturn White past goed bij romig of kruidig eten. Denk bijvoorbeeld aan bief stroganoff, hollandaisesaus, of curry.

 

Over Artisan Wines

Het koppel Franz Schneider en Ulrike Schmied is de drijvende kracht achter Artisan Wines. Zij zien wijnmaken als ambacht en blijven daarom graag zelf in controle over de wijnvelden en vinificatie. Zowel bij het verbouwen van de druiven en tijdens de vinificatie gebruiken zij een combinatie van traditionele en moderne methoden.

Ze bezitten een zevental wijngaarden rondom Halbturn. Dit ligt in Burgenland, tussen de Neusiedler See en de grens met Hongarije. Het terroir van de verschillende wijngaarden loopt erg uiteen: van zware kleigronden tot kiezelgronden, met verschillen in bezonning en in de intensiteit van de wind. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel.

Belangrijk vinden zij kwaliteitsoptimalisatie, het voorkomen van plagen, en het minimaliseren van de belasting op het milieu. Zij bereiken dit met een uitgebalanceerde combinatie van biologische, mechanische, en chemische maatregelen. Deze mix van maatregelen minimaliseert de interferentie met de natuur en vermindert de CO2-uitstoot.

Artisan Halbturn White

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Artisan Halbturn White” te beoordelen