Shopping cart
€0.00

Artisan Halbturn Red

24.95

De Halbturn Red heeft een mooie balans tussen fluwelig rood fruit, kers, en een krachtige body door de houtrijping.

Artikelnummer: 9120049090068 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

Voor de Halbturn Red zijn drie verschillende druivensoorten (sankt laurent, merlot, en blauer zweigelt) van de oudste wijngaarden handmatig geselecteerd. De wijn heeft 23 maanden gerijpt op gebruikte barriques en tonneaux. De wijn is ongefilterd gebotteld. De Halbturn Red heeft een mooie balans tussen fluwelig rood fruit, kers, en een krachtige body door de houtrijping.

Druivenras: 35% sankt laurent, 34% merlot, 31% blauer zweigelt

Bodem: leem, klei, grind, en donkere bodem met wisselend kalk gehalte

Opvoeding: gebruikte barriques en grote hout

Herkomst: Grabenacker, Waldacker, Neuer Aussatz | Burgenland | Oostenrijk

 

Wijn & Spijs

De Halbturn Red combineert goed met wild, in het bijzonder geroosterd lamsvlees, gans met rode kool, of met oriëntaals gekruid vlees.

 

Over Artisan Wines

Het koppel Franz Schneider en Ulrike Schmied is de drijvende kracht achter Artisan Wines. Zij zien wijnmaken als ambacht en blijven daarom graag zelf in controle over de wijnvelden en vinificatie. Zowel bij het verbouwen van de druiven en tijdens de vinificatie gebruiken zij een combinatie van traditionele en moderne methoden.

Ze bezitten een zevental wijngaarden rondom Halbturn. Dit ligt in Burgenland, tussen de Neusiedler See en de grens met Hongarije. Het terroir van de verschillende wijngaarden loopt erg uiteen: van zware kleigronden tot kiezelgronden, met verschillen in bezonning en in de intensiteit van de wind. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel.

Belangrijk vinden zij kwaliteitsoptimalisatie, het voorkomen van plagen, en het minimaliseren van de belasting op het milieu. Zij bereiken dit met een uitgebalanceerde combinatie van biologische, mechanische, en chemische maatregelen. Deze mix van maatregelen minimaliseert de interferentie met de natuur en vermindert de CO2-uitstoot.

Artisan Halbturn Red

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Artisan Halbturn Red” te beoordelen