Shopping cart
€0.00

Artisan Grüner Veltliner Pure

9.95

De druiven voor deze wijn komen van een van de beste wijngaarden in Halbturn, van 60 jaar oude stokken. Dit geeft de wijn een subtiele structuur en aroma’s van rijpe gele appels en peren.

Artikelnummer: 9120049090181 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

De druiven voor deze wijn komen van een van de beste wijngaarden in Halbturn, van 60 jaar oude stokken. Dit geeft de wijn een subtiele structuur en aroma’s van rijpe gele appels en peren.

Druivenras: grüner veltliner

Bodem: zware kleigrond

Opvoeding: roestvrijstaal

Herkomst: Kaiserberg | Burgenland | Oostenrijk

 

Wijn & Spijs

Deze wijn combineert goed met asperges, gegrilde vis, of lichtere vleesgerechten als schnitzel. Daarnaast past het erg goed bij traditionele Oostenrijkse gerechten met gekookt vlees, zoals Tafelspitz en Schulterscherzl.

 

Over Artisan Wines

Het koppel Franz Schneider en Ulrike Schmied is de drijvende kracht achter Artisan Wines. Zij zien wijnmaken als ambacht en blijven daarom graag zelf in controle over de wijnvelden en vinificatie. Zowel bij het verbouwen van de druiven en tijdens de vinificatie gebruiken zij een combinatie van traditionele en moderne methoden.

Ze bezitten een zevental wijngaarden rondom Halbturn. Dit ligt in Burgenland, tussen de Neusiedler See en de grens met Hongarije. Het terroir van de verschillende wijngaarden loopt erg uiteen: van zware kleigronden tot kiezelgronden, met verschillen in bezonning en in de intensiteit van de wind. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel.

Belangrijk vinden zij kwaliteitsoptimalisatie, het voorkomen van plagen, en het minimaliseren van de belasting op het milieu. Zij bereiken dit met een uitgebalanceerde combinatie van biologische, mechanische, en chemische maatregelen. Deze mix van maatregelen minimaliseert de interferentie met de natuur en vermindert de CO2-uitstoot.

Artisan Grüner Veltliner Pure

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Artisan Grüner Veltliner Pure” te beoordelen