Shopping cart
€0.00

Artisan Grauburgunder Reserve

18.95

Dit is een smaakvolle, complexe Grauburgunder, met zacht frisse en iets rijpere fruittonen, een duidelijke mineraliteit, en een rond en vol karakter met een fluwelige afdronk.

Artikelnummer: 9120049090143 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

Dit is een smaakvolle, complexe Grauburgunder. In de eerste instantie zacht frisse fruittonen, gecombineerd met iets rijpere tonen. De grindbodem van de wijngaard zorgt voor een duidelijke mineraliteit in de wijn, en de gedeeltelijke houtrijping en malolactische vergisting zorgen voor een rond en vol karakter en een fluwelige afdronk.

Druivenras: Welschriesling

Bodem: “Seewinkel” grind, met grotere stenen

Opvoeding: roestvrijstaal, barriques, en groot hout

Herkomst: Lehendorf | Burgenland | Oostenrijk

 

Wijn & Spijs

Deze Grauburgunder combineert goed met asperges, visgerechten, en curry’s.

 

Over Artisan Wines

Het koppel Franz Schneider en Ulrike Schmied is de drijvende kracht achter Artisan Wines. Zij zien wijnmaken als ambacht en blijven daarom graag zelf in controle over de wijnvelden en vinificatie. Zowel bij het verbouwen van de druiven en tijdens de vinificatie gebruiken zij een combinatie van traditionele en moderne methoden.

Ze bezitten een zevental wijngaarden rondom Halbturn. Dit ligt in Burgenland, tussen de Neusiedler See en de grens met Hongarije. Het terroir van de verschillende wijngaarden loopt erg uiteen: van zware kleigronden tot kiezelgronden, met verschillen in bezonning en in de intensiteit van de wind. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel.

Belangrijk vinden zij kwaliteitsoptimalisatie, het voorkomen van plagen, en het minimaliseren van de belasting op het milieu. Zij bereiken dit met een uitgebalanceerde combinatie van biologische, mechanische, en chemische maatregelen. Deze mix van maatregelen minimaliseert de interferentie met de natuur en vermindert de CO2-uitstoot.

Artisan Grauburgunder Reserve

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Artisan Grauburgunder Reserve” te beoordelen