Shopping cart
€0.00

Artisan Blauer Zweigelt Pure

9.95

De wijn heeft een mooie combinatie van rood fris fruit (o.a. tonen van aardbei en bessen), kruidige tonen (o.a. laurier), en een licht hout toast.

Uitverkocht

Artikelnummer: 9120049090020 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Omschrijving

Deze wijn wordt verbouwd op een bijzonder lange wijngaard, waardoor er binnen de wijngaard verschillende microklimaten bestaan. De druiven worden traditioneel vergist in open vaten, met 100% malolactische vergisting. Vervolgens rijpen de druiven nog 14 tot 20 maanden op grote houten vaten. Dit alles geeft de smaak van de wijn een mooie combinatie van rood fris fruit (o.a. tonen van aardbei en bessen), kruidige tonen (o.a. laurier), en een licht hout toast.

Druivenras: blauer zweigelt

Bodem: middelzware grindbodem, “Seewinkel”

Opvoeding: grote hout

Herkomst: Grabenacker | Burgenland | Oostenrijk

 

Wijn & Spijs

Deze Zweigelt kan uitstekend dienen als aperitief of gewoon voor een verfrissend glas rode wijn. Daarnaast is de wijn een goede begeleider van gerechten als pizza, pasta, en gegrild rood vlees.

 

Over Artisan Wines

Het koppel Franz Schneider en Ulrike Schmied is de drijvende kracht achter Artisan Wines. Zij zien wijnmaken als ambacht en blijven daarom graag zelf in controle over de wijnvelden en vinificatie. Zowel bij het verbouwen van de druiven en tijdens de vinificatie gebruiken zij een combinatie van traditionele en moderne methoden.

Ze bezitten een zevental wijngaarden rondom Halbturn. Dit ligt in Burgenland, tussen de Neusiedler See en de grens met Hongarije. Het terroir van de verschillende wijngaarden loopt erg uiteen: van zware kleigronden tot kiezelgronden, met verschillen in bezonning en in de intensiteit van de wind. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel.

Belangrijk vinden zij kwaliteitsoptimalisatie, het voorkomen van plagen, en het minimaliseren van de belasting op het milieu. Zij bereiken dit met een uitgebalanceerde combinatie van biologische, mechanische, en chemische maatregelen. Deze mix van maatregelen minimaliseert de interferentie met de natuur en vermindert de CO2-uitstoot.

Artisan Blauer Zweigelt Pure

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Artisan Blauer Zweigelt Pure” te beoordelen