Shopping cart
€0.00

Arduini Recioto della Valpolicella

24.95

De Recioto is een intense, licht zoete rode wijn. Kenmerkende aroma’s zijn zoetig fruit, zoals kersen, bramen, rozijnen, krenten. De wijn heeft een romige, maar toch frivole structuur, en een zachte lange afdronk.

Artikelnummer: 8033844613008 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Recioto wordt op vergelijkbare wijze gemaakt als Amarone. Nadat de druiven in september geplukt zijn, worden de beste druiven geselecteerd en te drogen gelegd in een goed geventileerde fruitopslag. Tot de winter blijven ze hier drogen en verliezen ze tot 45% van hun gewicht. Met deze ingedroogde druiven start met het wijnmaakproces, waarbij de wijn ook nog ongeveer twee jaar op Sloveens eiken rust.
Dit heeft een intense, licht zoete rode wijn tot resultaat. Kenmerkende aroma’s zijn zoetig fruit, zoals kersen, bramen, rozijnen, krenten. De wijn heeft een romige, maar toch frivole structuur, en een zachte lange afdronk.

Let op: het betreft een kleiner formaat fles met een inhoud van 50 cL

Druivenrassen: 60% corvina, 20% corvinone, 15% rondinella, 5% Molinara

Bodem: onbekend

Opvoeding: gedurende de herfst worden de druiven gedroogd; vervolgens vindt een maceratie van een kleine maand plaats; tot slot rijpt de wijn ongeveer 10 maanden op eiken vaten.

Herkomst:  Valpolicella | Verona | Italië

Wijn & Spijs

Recioto is natuurlijk een goede match bij chocolade, denk aan een moelleux of lekker zachte brownie. Ook is het te combineren met een hartig gerecht, bijvoorbeeld gebakken kalfslever met gekarameliseerde uitjes.

Over Luciano Arduini:

De Arduini familie maakt al 3 generaties lang klassieke Valpolicella wijnen. Op dit moment staat Luciano Arduini aan het roer. Hij bewaakt de traditionele wijze van wijnmaken, maar is tegelijkertijd wel op zoek naar hedendaagse vernieuwingen om het wijnmaakproces te verbeteren. Onder zijn leiding heeft het wijnhuis de laatste decennia een hele vernieuwingsslag gemaakt. Ondertussen leert hij ook zijn zoon de fijne kneepjes van het vak, zodat hij ter zijner tijd het stokje weer kan overnemen.

 

Arduini Recioto della Valpolicella

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Arduini Recioto della Valpolicella” te beoordelen