Shopping cart
€0.00

Arduini Amarone della Valpolicella

35.50

De Amarone della Valpolicella is een erg krachtige, warme rode wijn. Kenmerkende aroma’s zijn natuurlijk ingedroogd fruit zoals zwarte kersen, rozijnen, krenten, gedroogde abrikozen, maar ook leer, en een lichte kruidigheid van het hout. De wijn is fluweelzacht in de mond en heeft een erg lange afdronk.

Artikelnummer: 8033844619000 Categorieën: , , , Tags: , ,

Beschrijving

Amarone duidt op de wijze waarop deze wijn gemaakt wordt. Nadat de druiven in september geplukt zijn, worden de beste druiven geselecteerd en te drogen gelegd in een goed geventileerde fruitopslag. Tot de winter blijven ze hier drogen en verliezen ze tot 40% van hun gewicht. Met deze ingedroogde druiven start met het wijnmaakproces, waarbij de wijn ook nog ongeveer twee jaar op Sloveens eiken rust.
Dit heeft een erg krachtige, warme rode wijn tot resultaat. Kenmerkende aroma’s zijn natuurlijk ingedroogd fruit zoals zwarte kersen, rozijnen, krenten, gedroogde abrikozen, maar ook leer, en een lichte kruidigheid van het hout. De wijn is fluweelzacht in de mond en heeft een erg lange afdronk.

Druivenrassen: 60% corvina, 20% corvinone, 15% rondinella, 5% Molinara

Bodem: onbekend

Opvoeding: gedurende de herfst worden de druiven gedroogd; vervolgens vindt een maceratie van 1,5 maand plaats; tot slot rijpt de wijn ongeveer 2 jaar op Sloveens eiken.

Herkomst:  Valpolicella | Verona | Italië

Wijn & Spijs

De Amarone combineert goed met wild, gegrilde vleesgerechten, en oude kazen.

Over Luciano Arduini:

De Arduini familie maakt al 3 generaties lang klassieke Valpolicella wijnen. Op dit moment staat Luciano Arduini aan het roer. Hij bewaakt de traditionele wijze van wijnmaken, maar is tegelijkertijd wel op zoek naar hedendaagse vernieuwingen om het wijnmaakproces te verbeteren. Onder zijn leiding heeft het wijnhuis de laatste decennia een hele vernieuwingsslag gemaakt. Ondertussen leert hij ook zijn zoon de fijne kneepjes van het vak, zodat hij ter zijner tijd het stokje weer kan overnemen.

 

Arduini Amarone della Valpolicella

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Arduini Amarone della Valpolicella” te beoordelen