Beschrijving
Alsof je olie in het glas hebt. Dadels, vijgen, rozijnen, tonen van noten en pure chocolade. In de mond is hij zeer zacht, rond en zoet met rijp gedroogd fruit en voldoende frisheid. Enorm lange afdronk.
Wijn & Spijs
Serveer deze wijn op een temperatuur van 12-14 graden om het zoetje wat terug te dringen of 16-18 graden bij blauwschimmelkazen of oude, scherpe, zoute harde kazen of bij desserts, vooral met chocolade.
Druivenrassen
Pedro Ximénez (PX)
Wijngebied
Jerez Andalusië ,Spanje
Extra Info:
Hele trossen worden in de zon gedroogd voor 4 tot 12 dagen, dan persing, waarna beperkte vergisting die wordt onderbroken door alcohol toe te voegen, zodat natuurlijke zoetheid achterblijft. Daarna wordt het solerasysteem (zonder flor, dus oxidatief) toegepast. De gebottelde wijn is uiteindelijk zo’n 6 jaar oud.
Alvear Pedro Ximénez Solera 1927 PX
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.