Shopping cart
€0.00

“Ik zal nooit dit vak in gaan!”

Als 4e generatie Slijterszoon zou je zeggen, “Het is hem met de paplepel ingegoten”. Nou moet ik eerlijk bekennen dat het ook werkelijk zo is. De slijterij was ons thuis, en ik ben opgegroeid met inmiddels Nestors uit het vak. “De slijterswereld is een klein wereldje”.

Toch was ik tijdens mijn studentenjaren niet op slag verliefd. Ik twijfelde of ik het vak in moest gaan. Uiteindelijk heb ik toch voor dit mooie vak gekozen. Dit gebeurde tijdens mijn wereldreis naar Australië. Waar ik in het wijnbouwgebied Margaret River heb gewerkt en veel inspiratie heb opgedaan.

Het ondernemerschap is door mijn ouders erg gestimuleerd. Maar, met name ook het vakmanschap! Hierdoor heb ik achtereenvolgens mijn Slijtersvak, Liquoristen en Vinologendiploma na hard studeren verkregen. Waardoor ik nu de titels Liquorist en Vinoloog bij mij mag dragen. Tijdens deze studies hebben meerdere docenten mij enorm geïnspireerd. Op wijngebied Michel van Tuyl, Gert Crum, Gerhard Horstink en Frank Jacobs. Passie voor wijn maar ook goed de technische kant doordringen is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op het gebied van gedistilleerd hebben met name Patrick van Zuidam en wijlen whiskyjournalist Michael Jackson mij enorm geïnspireerd. Door hen heb ik goed de technische kant van het destilleren tot mij genomen, maar vooral ook de passie voor dit magische Levenswater.

Na het meehelpen opbouwen van de vernieuwde slijterij van mijn ouders. Hebben wij dit uiteindelijk volledig overgedragen aan mijn zuster Angelique van der Linden. De zaak in Soest bestaat inmiddels 100 jaar. En staat klaar voor de volgende honderd!

Mijn grote droom was om, 5 jaar na het afscheid van het familiebedrijf in Soest, mijn eigen Wijn & Whiskyhandel te starten in mijn “Stadsie” Utrecht!

Sinds 2013, heeft mijn passie een vervolg gekregen als Winkel & Proeflokaal. In de vorm van Wijn & Whiskyhandel  “Kwestie van Smaak”

Santé & Slainte,

Alex van der Linden