Witte Wijn :

“ Witte wijn heeft voor mij vele gedaantes. Zij kan tot mij komen als een verfijnde subtiele dame. Mij verrassen als een vrolijke tante en imponeren als een Grande Dame”

 

Witte wijn kan enerzijds verfrissend, subtiel en verfijnd zijn. Anderzijds kunnen zij Robuust en schreeuwen om rijke Visgerechten.


Het zijn wijnen die de start kunnen zijn van een leuke avond. Echter, ze geven ook veel mogelijkheden in het combineren met allerlei gerechten. Ze begeleiden verfijnde gerechten naar nog meer subtiliteit. Daarnaast kunnen zij ook zware rijke gerechten de balans teruggeven, die soms zo hard nodig is.


De essentie in het creëren van witte wijn ligt in het witte druivensap. In de basis heeft elke druif, “Wit of Rood”, blank sap. Door het voortijdig filteren van de schil zullen zelfs rode druiven witte wijn voortbrengen. De verschillen in witte wijn komen door het verschil in karakter van ieder druivenras. De verschillende bodemsoorten waar de stokken op groeien.


Daarnaast is de hand van de wijnmaker essentieel. Zijn keuzes zorgen voor het unieke karakter van zijn wijn. Keuzes als welke vinificatiemethode gebruik ik? Welke gistcultuur? Of ga ik de wijn wel of niet op hout opvoeden.


Al deze elementen zorgen voor unieke producten…

Witte Wijn
selectie: Witte Wijn

Goldschild Riesling trocken

Mijn smaakpapillen gillen het uit! Aromatisch, exotisch fruit, goede zuren en wat een lengte. Deze wijn slingert je alle kanten op.

De Bortoli Semillon / Chardonnay

Heerlijke volle en zachte witte wijn uit Australië.  Citrus, meloen en kruidige specerijen zoals vanille vallen op. Dit maakt de wijn zeer aangenaam.

Telmo Rodriquez, Gaba do Xil, Godello

Verleidelijke wijn die je uitdaagt door tonen van witte bloemen, kruidigheid, gedroogd wit fruit en honing.

Colombelle L’origine Blanc

De smaak is fris en levendig door de jonge zuren, maar ook sappig door de aanwezigheid van veel exotisch fruit. Een wijn met spanning.

Vincellér Pinot Blanc

Licht & Vrolijk! Opwekkend fris, zacht met een lekkere afdronk.

Eve & Michel Rey, Mâcon Vergisson Sélection

Prikkeling van de zintuigen! Kruidige houtrijping, mineralen en intens wit fruit.

Domaine Félines Jourdan, Picpoul de Pinet

Verrassend aperitief! Ideale combinatie met schaal, schelpdieren en asperges.

SELECTIE:
Witte Wijn