Rosé Wijn

“ Rosé wijn kan Rode wijn laten bloeden. En van de schil zijn eerste geheimen losweken.”

 

Rosé wijn heb je in grofweg twee stijlen.

  • Een frisse, verfijnde droge stijl
  • Een volle, fruit gedomineerde stijl

Rosé wijn kan op twee manieren worden gemaakt. Door de saigné methode, oftewel het laten bloeden van het versgeperste sap. Of door het laten mee gisten van de druivenschil voor zo‘n 12 tot 24 uur.

  • De zalmroze kleur verkrijgt men door het vrij kort laten mee gisten van de druivenschil. Denk hierbij aan zo’n 12 uur
  • De pink roze kleur komt door het lang laten meegisten van de schil. Denk hierbij aan zo’n 24 uur.
  • Vrijwel alle rosé wijnen zijn gemaakt om jong gedronken te worden.
  • De op hout gerijpte rosé wijnen zijn hier een uitzondering op.
  • De Revival van rosé 10 jaar geleden is inmiddels veranderd tot een vaste waarde binnen de wijnwereld.
Rosé Wijn
selectie: Rosé Wijn

Gris rosé

Uitgesproken geur van snoepjes en citrusvruchten. Het is een frisse, aangename wijn met tonen van exotisch fruit.

Tarani Gamay Rosé

Levendige rosé die je het gehele jaar blijft uitdagen.

Azul Setúbal Rosé

Zeer expressieve geur van watermeloen, aardbeien, snoepjes en een beetje sinaasappelschil.

La Goujonne Provence Rosé

Een typische pinkroze Provence-rosé, fris, fruitig en lekker wegdrinkend.

Colombelle l’Original rosé

Intens Roze kleur! Fruit van rijpe aardbeien en kersen. De afdronk is verrassend lang en krachtig.

Kiwi Cabernet Franc Rosé

Door een zeer plezierig spanning en een goede balans, verveelt deze wijn geen moment.

Clos Cibonne tradition rosé

Bijzondere houtgerijpte rosé. Provençaalse kruiden, peper en Intens klein rood fruit. Een unieke ervaring.

Viña Ainzón Garnacha Rosado

Pure rijpe aardbeien omarmen je. Zeer zacht en verleidelijk.

SELECTIE:
Rosé Wijn