Wijncursus

“Hoe kan ik het best wijn proeven? Waar kan ik Sauvignon Blanc aan herkennen? Wat zijn de belangrijkste wijngebieden van Italië? Hoe wordt er in Australië wijn gemaakt? Hoe maak ik een goede keus op de wijnkaart in een restaurant?" Deze vragen worden o.a. beantwoord in de wijncursus. Verder leer je hoe je technisch moet proeven en besteden we veel aandacht aan het herkennen van geuren & smaken en hoe deze zijn ontstaan. Dit ontdekken we door vooral veel te proeven. Daarnaast behandelen we de basistheorie aan de hand van het boek “Op stap naar de wijn” van Michel van Tuyl. Plezier en laagdrempeligheid staan voorop tijdens deze cursus.

De eerstvolgende wijncursus beslaat 5 woensdagavonden. En duurt van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Woensdag 13, 20, 27 september, 4 en 11 oktober
SDEN 2: Wijncursus (5 avonden van 20:00 – 22:30 uur)
€ 170,- p.p. (inclusief wijn en spijs avond)

Klik hier om u aan te melden voor deze cursus

 

De daaropvolgende wijncursus beslaat 5 donderdagavonden. En duurt van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Donderdag 9, 16, 23 en 30 november en 7 december van 20:00 – 22:30 uur
Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2  (€ 170,00 p.p.)
€ 170,- p.p. (inclusief wijn en spijs avond)

Klik hier om u aan te melden voor deze cursus

 

Dit jaar volgen er dus twee wijncursussen, maar wat houdt dit in? 5 leuke en leerzame avonden met veel wijn en lekkernijen;


Op de eerste cursusavond zullen we feestelijk beginnen met het sabreren van Champagne, vervolgens zullen we de basisbeginselen van technisch wijnproeven bespreken en dan duiken we drie Franse gebieden in (Champagne, Bourgogne en de Elzas) en proeven we wijnen uit deze streken samen met diverse lekkernijen bijpassend bij de wijnen.


Op de tweede cursusavond zullen we onze reis door Frankrijk vervolgen door de gebieden Bordeaux, Loire en Sud-Ouest. Ook zullen we aandacht besteden aan hoe wijn gemaakt wordt (het vinificatie proces). Vervolgens proeven en bespreken we Zuid-Afrika en Oceanië (Australië en Nieuw Zeeland). We sluiten deze avond af met een edel zoete wijn uit de Bordeaux streek.


Op de derde cursusavond behandelen we de laatste wijngebieden uit Frankrijk (Languedoc, Roussillon en de Provence) en de landen Spanje en Portugal. Uit Portugal zullen de (versterkte) wijnen Vinho Verde en Port natuurlijk niet ontbreken en hoewel Spanje bekend staat om hun rode wijnen (Tempranillo en Garnacha) zullen wij deze avond ook een hele bijzondere witte wijn (Godello) proeven.


Op de 4e cursusavond behandelen we o.a. het fantastische wijnland Duitsland en proeven we de koningin onder de druiven, de Riesling. Vervolgens gaan we via Oostenrijk (Grüner Veltliner) naar Italië en proeven we een klassieke Sangiovese. Daarna maken we een reis naar Zuid Amerika, waar we een moderne Malbec zullen ervaren en bespreken. We sluiten af met een zoete verrassing uit Europa.


De laatste cursus avond sluiten we af met een wijn en spijs avond. Twee wijnen zullen we telkens combineren met een amuse, welke wijn er het beste bij past zal vervolgens blijken. Deze avond wordt als de leukste avond ervaren en zullen alle zintuigen flink aan het werk worden gezet. We sluiten de wijncursus af met een deelname-diploma uitreiking.


Meld je aan via info@kwestievansmaak.nl. De kosten zijn € 170.- en elke cursusavond begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:30 uur.

Woensdag 13, 20, 27 september, 4 en 11 oktober
Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2  (€ 170,00 p.p.)
€ 170,- p.p. (inclusief wijn en spijs avond)

of

Donderdag 9, 16, 23 en 30 november en 7 december van 20:00 – 22:30 uur
Wijncursus “Opstap naar de Wijn” niveau SDEN 2  (€ 170,00 p.p.)
€ 170,- p.p. (inclusief wijn en spijs avond)


Mocht je interesse of nog verdere vragen hebben zoek dan contact met ons via onderstaande link:

 

contact

shot 1-007

shot 1-100

shot 1-155